Κι αν ο φόβος γίνει οργή;

Υπήρχε φάρμακο για τον κορονοιό πριν η πανδημία γίνει ο ζωντανός εφιάλτης για όλον τον πλανήτη;

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Μια, ίσως, άτοπη ερώτηση για αυτούς τους παράξενους καιρούς, αν κάποιος την κάνει σε μια συζήτηση μεταξύ φίλων, όπου συνήθως οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν είτε να επιδειχθούν, είτε να ξορκίσουν το φόβο απέναντι στον φονικό ιό… Όταν όμως ακούγονται φωνές γιατρών που μετατρέπουν σε κατάφαση την ερώτηση, το ζήτημα παίρνει άλλη διάσταση. Στις 4 του Δεκέμβρη λοιπόν στο Χιούστον του Τέξας, τρεις γιατροί του United Memorial Medical Center είπαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι το φάρμακο Ιβερμεκτίνη (αγγλικά Ivermectin ) δρα καταλυτικά κατά του κορονοιού….

Κι επειδή τούτο δω το γραφτό, ούτε ιατρικό είναι, ούτε επιδιώκει κάποια επίδειξη εξυπνακισμού, ούτε βεβαίως τους ειδικούς να υποκαταστήσει, φιλοδοξεί, ωστόσο να θέσει ερωτήματα – τα οποία δεν είναι αναγκαίο να απαντηθούν, ίσως , μάλιστα, να είναι από εκείνες που η μοίρα τους το χει να αιωρούνται για πολύ καιρό αναπάντητα.

Εν αναμονή του σωτήριου εμβολίου και αφού ξεκαθαρίσουμε ότι η πιο αποτελεσματική γραμμή άμυνας απέναντι στον αχαρτογράφητο ιό είναι η στοίχιση πίσω από τις παραινέσεις των ειδικών και η πλήρης και απόλυτη τήρηση των μέτρων, αναρωτιόμαστε ωστόσο, αν κάτι υπήρχε από πριν κόντρα στον ιό .

Δύσκολα βγάζει κανείς άκρη ακούγοντας ανακατεμένες τις επιστημονικές τοποθετήσεις με τις πολιτικές θέσεις που, κάποιες φορές, φθάνουν στ’ αυτιά μας σαν … ωμός εκφοβισμός προς ασυνείδητους πολίτες. Οι οποίοι ναι μεν υπάρχουν αλλά αποτελούν μόνον τον έναν πυλώνα του προβλήματος. Ο άλλος είναι η ευθύνη όσων κινούνται στη δημόσια σφαίρα. Κι αν αυτή η ευθύνη δεν περιφρουρηθεί, υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί ο φόβος σε οργή. Μεγάλος κίνδυνος, ειδικά αν στο μέλλον απαντηθεί καταφατικά το ερώτημα αν υπήρχε φάρμακο που αναχαιτίζει τον φονικό ιό και δεν απασχόλησε πολύ τις φαρμακευτικές εταιρίες επειδή είναι πολύ φθηνό σκεύασμα και δεν θα είχαν από αυτό αξιόλογο κέρδος.

Αν αυτή η άποψη που διακινείται ήδη, αποδειχθεί να έχει βάση αλήθειας τότε, πράγματι θα αλλάξει εντελώς ο κόσμος , αφού οι πολίτες απανταχού της γης θα έχουν διαπιστώσει με τεκμήρια, ότι πλέον η ανθρώπινη ζωή μπαίνει στην πλάστιγγα των οικονομικών υπολογισμών. Μέχρι τότε όμως η μόνη άμυνα που υπάρχει διαθέσιμη είναι η άποψη των ειδικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM