Μπάιντεν: Γόης ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ - Δείτε τον στα 25 του

O Τζο Μπάιντεν μπορεί να είναι ο γηραιότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο στα νιάτα του φαίνεται πως ήταν ένας ιδιαίτερα εμφανίσιμος άνδρας

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, φαίνεται να έχει στις πλάτες του τις ελπίδες των περισσότερων πολιτών για μια νέα σελίδα στην ιστορία της Αμερικής.

Γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου το 1942 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και στη συνέχεια Νομική στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών της Νέας Υόρκης, όπου και αποφοίτησε το 1968.

Ορόσημο στην πολιτική του καριέρα αποτέλεσε η εκλογή του στη θέση του γερουσιαστή για το Ντελαγουέρ το 1972, σε ηλικία μόλις 30 ετών. Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο έκτος νεότερος γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν σε νεαρή ηλικία

Ο πρώτος γάμος

Ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ γνώρισε την πρώτη του σύζυγο, Νίλια Χάντερ, στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών. Παντρεύτηκαν το 1966, παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της λόγω του θρησκεύματος του Μπάιντεν (Ρωμαιοκαθολικός). Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τον Μπο, τον Χάντερ και την Έιμι, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ευνοϊκά.

Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Νίλια

Έξι χρόνια μετά, το 1972, η σύζυγος του μαζί με την 1 έτους κόρη τους σκοτώθηκαν σε τροχαίο. Στο αυτοκίνητο ήταν και οι δύο γιοι του ζευγαριού, που γλίτωσαν με μερικά κατάγματα. Ο Μπάιντεν σκέφτηκε να παραιτηθεί για να φροντίσει τους γιους του μετά την απώλεια της μητέρας τους, ωστόσο ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Μάικ Μάνσφιλντ, δεν τον άφησε.

Ο Τζο Μπάιντεν φοιτητής

Η δεύτερη σύζυγος

Ο Τζο Μπάιντεν γνώρισε τη δεύτερη του σύζυγο, Τζιλ, έπειτα από τυφλό ραντεβού - το οποίο είχε οργανώσει ο αδελφός του - το 1975. Δύο χρόνια μετά δέθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στη Νέα Υόρκη και το 1981 απέκτησαν την κόρη τους Άσλεϊ.

Ο τζο μπάιντεν και η δεύτερη σύζυγός του Τζιλ

Το ζευγάρι μετρά 46 χρόνια κοινής πορείας, καθώς είναι μαζί μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM