Τρέισι Σπυριδάκου: Η κούκλα Μανιάτισσα που «τα σπάει» στις ΗΠΑ (gallery)

Τη λένε Τρέισι Σπυριδάκου (*Tracy Spiridakos) και είμαστε βέβαιοι πως η πλειονότητα δεν τη γνωρίζετε. Το μουτράκι της όμως σίγουρα σάς είναι γνώριμο.  Μια ξανθιά κούκλα, ομογενής, Eλληνοκαναδή, που το κασέ της απογειώθηκε με τη συμμετοχή της στη σειρά «Revolution» και στη συνέχεια με το πολυσυζητημένο «Bates Motel».

Το δεύτερο είναι τηλεμεταφορά σε μορφή σίριαλ του έπους του Alfred Hitchcock «Ψυχώ» και κάνει θραύση όπου κι αν παίζεται. Εκεί,, έπαιξε την Annika Johnson, μία πόρνη που φτάνει στο ξενοδοχείο στην αρχή της τρίτης σεζόν.

Η Τρέισι έχει κι άλλα πρότζεκτ - φυσικά. Μόλις έκλεισε συμβόλαιο με τo Fox για τη νέα σειρά «Recon», ενώ θα εμφανιστεί δίπλα στον σταρ του «Game of Thrones» Alexander Siddig στο ρόλο της «Alexa», αναλύτριας του FBI, που διεισδύει μυστικά σε οικογένεια που το FBI υποψιάζεται πως πρόκειται για τρομοκράτες. Ο Siddig, μάλιστα, θα ενσαρκώσει τον στόχο της, ένα φανατικό μουσουλμάνο. Το σόου είναι σε παραγωγή του τιμ του «Vampire Diaries», που έχει προβληθεί και στην Ελλάδα από το Star, σημειώνοντας, όπου κι αν παίχτηκε, μεγάλη επιτυχία.

Ποια είναι η Τρέισι 

Γεννημένη στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα το '83 από Έλληνες ιδιοκτήτες εστιατορίου, τον Γιώργο και την Αναστασία Σπυριδάκου, με δύο αδέλφια, παιδιόθεν ονειρευόταν καριέρα στην 7η τέχνη. Η οικογένεια μετακόμισε στην πατρίδα του πατέρα της, τη Σκάλα Σπάρτης (γεια σου λεβέντισσα Μάνη!) κι επέστρεψε στον Καναδά το 1992. Η Τρέισι που, σημειωτέον, μιλάει άπταιστα ελληνικά, άρχισε να ασκεί την ηθοποιία στο γυμνάσιο και σπούδασε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ηθοποιών της Μανιτόμπα (Actors Training Centre of Manitoba). Μετακόμισε στο Βανκούβερ το 2007 για να κυνηγήσει την ηθοποιία και σε λίγες εβδομάδες κέρδισε τον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο, στο Supernatural.  Συνέχισε να εργάζεται στην τηλεόραση, με ρόλους στο Bionic WomanThe L WordHellcats και Psych. Εμφανίστηκε στην τηλεοπτική ταινία Goblin και στη διαδικτυακή σειρά Mortal Kombat: Legacy. Επίσης, είχε επαναλαμβανόμενο ρόλο στο Being Human ως η λυκάνθρωπος Brynn McLean. 

Στο σινεμά η Τρέισι έκανε το ντεμπούτο της το 2011, με το Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση. Βέβαια, όπως ίσως αντιληφθήκατε, έκτοτε ακολούθησε σειρά φωτογραφήσεων και editorials για πασίγνωστα περιοδικά. Εννοείται, την αβάνταρε και το ψηλόλιγνο κορμί και το κουκλίστικο πρόσωπό της. Εδώ, μάλιστα, να γράψουμε πως ήταν υποψήφια για το Βραβείο Saturn για την Kαλύτερη Hθοποιό στην Tηλεόραση για την εμφάνισή της στην πρώτη σεζόν.

Το 2014, συντέλεσε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για το ALS, συμμετέχοντας στο Ice Bucket Challenge. Μεταξύ άλλων, συμπρωταγωνίστησε με τον απίστευτο Jonathan Rhys Mayers στη ρομαντική κωμωδία Byrd & the Bees, ενώ έχει εμφανιστεί στη θρυλική σειρά του NBC, Chicago P.D., προτού προωθηθεί σε μόνιμη συμμετοχή για την πέμπτη σεζόν της σειράς. Και τα καλύτερα έρχονται.

TIP 

Δραστηριοποιείται αρκετά στα social media, πλην όμως κυρίως για να προωθήσει τις δουλειές της, ενώ όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, διατρανώνει την αγάπη της για τα ζώα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές απ' τις λήψεις της είναι παρέα με τα φανταστικά αυτά πλάσματα.

ΕΧΤRA TIP

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να ποζάρει σέξι - κι όποιος αντέξει, κάτι που προσμετράται προφανώς θετικά αναφορικά με την ανταπόκρισή της κυρίως στον... αντρικό πληθυσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Despoina Kotsis: Η ομογενής είναι το next best thing στη μόδα της Ν.Υ. (photos+video)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM