Τζίμης Σταθοκωστόπουλος: Η πτώση της εστίασης, το νέο ωράριο και ο γάμος (pics)

Ο Τζίμης Σταθοκωστόπουλος βρίσκεται αρκετά χρόνια στο χώρο της εστίασης, καθώς η οικογένειά του διατηρεί αρκετά μαγαζιά στον κλάδο αυτό, ενώ ο ίδιος έχει συνεργαστεί με μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά.

Ο κλάδος της εστίασης περνάει μεγάλη δοκιμασία  με την πανδημία του κοροναϊού και τα μέτρα της Κυβέρνησης δεν επιτρέπει στις καφετέριας, στα εστιατόρια, τα clubs, τα μπουζούκια να λειτουργούν όπως πριν μερικούς μήνες.

Ο Τζίμης Σταθοκωστόπουλος σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο News2u.gr, μίλησε για τις αλλαγές που έχει φέρει η πανδημία στον χώρο της εστίασης, εξήγησε τι πρέπει να γίνει από την πλευρά των επιχειρηματίων για να υπάρξει αποτέλεσμα στην ανάπτυξη του κλάδου και φυσικά αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή και αποκάλυψε εάν ο γάμος είναι στα άμεσα σχέδιά του.

Βρίσκεσαι αρκετά χρόνια στο χώρο της εστίασης. Θεωρείς πως αυτός ο χώρος μπαίνει σε μια νέα εποχή;

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση που περνάμε αυτή την εποχή. Πιστεύω ότι θα την ξεπεράσουμε, θα προχωρήσουμε και θα ξαναγίνουν τα πράγματα όπως ήταν»

Τα νέα μέτρα στον κλάδο της εστίασης τι επιπτώσεις έχουν μέχρι στιγμής; Εσένα σαν επιχειρηματία σ’ έχουν επηρεάσει;

«Οι επιπτώσεις είναι πολύ αρνητικές και σίγουρα έχει να κάνει με το τι μαγαζί έχει ο καθένας. Η πτώση – εισπρακτικά- είναι σίγουρα γύρω στο 60% για το κάθε μαγαζί, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Αυτή η κατάσταση δεν έχει επηρεάσει μόνο εμένα, αλλά και όλους όσους έχουν μαγαζί γιατί είναι αλυσίδα»

Αυτή η κατάσταση έχει φέρει τους επιχειρηματίες πιο κοντά; Έτσι ώστε να ενωθούν για το κοινό καλό;

«Αυτή τη περίοδο όλοι είμαστε στην ίδια θέση. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει κάποια οργανωμένη κίνηση απ΄όλους, αλλά όταν συμβεί αυτό, σίγουρα θα μας φέρει όλους πιο κοντά για κοινό καλό. Αλλά, ο καθένας κοιτάει το ‘’σπίτι’’»

Την πορεία που έγινε στο Σύνταγμα από ανθρώπους του χώρου της εστίασης πώς την είδες;

«Το σίγουρο είναι ότι δεν υπήρξε οργάνωση και γι' αυτό δεν είχε επιτυχία. Πρέπει όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες να καθίσουν σ' ένα τραπέζι να βάλουν κάτω τα αιτήματά μας για το καλό όλων και να βγουν μπροστά με τον Σύλλογο Αθηνών που είμαστε όλοι γραμμένοι. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το 2020 και να επεκταθεί και το 2021, να υπάρξει ανοχή για τα εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα, να μειωθεί το ΦΠΑ και φυσικά θα δημιουργηθεί ένα ταμείο για τους επιχειρηματίες που έχουν βάλει λουκέτο εξαιτίας του κοροναϊού»

Η νύχτα πως θα εξελιχθεί με όλα αυτά; Μπουζούκια όπως τα ξέραμε μέχρι τώρα θα υπάρχουν ή θα μπουν σε μια νέα πραγματικότητα;

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι σαν να έχουμε πατήσει το κουμπί και περιμένουμε τη στιγμή που θα κάνουμε restart. Η νύχτα είναι δύσκολη και δεν είναι εύκολο να πεις στον Έλληνα να πηγαίνει στα μπουζούκια νωρίς. Πρέπει ν’ αλλάξει η νοοτροπία και αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Θεωρώ ότι θ’ αργήσουμε πολύ να προσαρμοστούμε στα νέα ωράρια. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι ν’ ανοίξουν τα μπουζούκια θα έχει αλλάξει όλο αυτό έτσι ώστε να συνεχίσουμε από εκεί που το αφήσαμε. Κακά τα ψέματα όταν ο άλλος δουλεύει και σχολάει στις εννιά το βράδυ, είναι δύσκολο μετά να πάει στα μπουζούκια, τα οποία με βάση τα τωρινά δεδομένα θα πρέπει να κλείνουν στις 12 το βράδυ»

 

Το ωράριο 7-12 μπορούμε να πούμε πως έχει και τη θετική του πλευρά; 

«Η θετική πλευρά μέχρι στιγμής είναι ότι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να ξενυχτίσουν για να διασκεδάσουν, τώρα θα το κάνουν με μεγαλύτερη ευκολία. Από την άλλη όμως, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που καταναλώνουν, οπότε για το μαγαζί αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί υπάρχουν πολλά λειτουργικά έξοδα για τον κάθε χώρο. Δεν πιστεύω ότι τα νυχτερινά μαγαζιά θα μπορέσουν να λειτουργήσουν πάνω από δυο μέρες με αυτό το ωράριο»

 

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον Βασίλη Τσιλιχρήστο και το Privilege; Θα συνεχιστεί και αυτό τον χειμώνα;

«Με τον Βασίλη μας δένει μια φιλία και μια εκτίμηση πολλών χρόνων. Πάντα λέγαμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε και θέλαμε και οι δυο να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή. Έτσι, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου με τη λειτουργία του χειμωνιάτικου Privilege- το οποίο έκλεισε λόγω του κοροναϊού- και το συνεχίσαμε το καλοκαίρι στην παραλία του Αστέρα και καλώς έχοντος των πραγμάτων τον χειμώνα θα επιστρέψουμε στο Γκάζι»

 

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

«Με όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε δεν υπάρχουν κάποια άλλα επαγγελματικά σχέδια. Το επόμενο καλοκαίρι που θα έχει φύγει ο ιός θα υπάρξουν και νέα σχέδια και θα γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει»

 

Ορκισμένος εργένης ή σκέφτεσαι ν’ ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας με τη σύντροφό του Ιωάννα Σιαμπάνη; Καθώς ήδη είστε μαζί 4 χρόνια. 

«Δεν θα έλεγα ότι είμαι ορκισμένος εργένης, παλιότερα ίσως. Τώρα, μου αρέσει η συντροφικότητα. Πιστεύω ότι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα συμβεί κι αυτό. Το βλέπω με καλό μάτι όλο αυτό γιατί η Ιωάννα είναι ένα αξιοθαύμαστο πλάσμα και η σχέση μας έχει δοκιμαστεί. Σίγουρα είναι ένας άνθρωπος που θέλω να προχωρήσω μαζί του»

Πώς είναι ένα τυπικό σου 24ωρο;

«Ξυπνάω το πρωί, τρώω το πρωινό μου και πηγαίνω στην Πλάκα στο «Υδρία» και τα μαγαζιά που έχουμε εκεί, τα οποία δυστυχώς δεν πήγαν όπως θέλαμε εξαιτίας της πανδημίας, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Το μεσημέρι πηγαίνω στη Γλυφάδα, κάνω τη γυμναστική μου και το απόγευμα -νωρίς- πηγαίνω στο Privilage μέχρι τις 12 το βράδυ»

https://www.instagram.com/p/B1JcCQcA1Gy/

Γιατί δεν σ’ έχουμε δει ακόμα στην τηλεόραση; Σου έχει γίνει πρόταση για κάποια εκπομπή;

«Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση, αλλά και από την άλλη δεν είναι κάτι που μ’ ενδιαφέρει αυτό και δεν θα μου άρεσε να το κάνω»

Είσαι αρκετά δημοφιλής, ειδικά στον γυναικείο πληθυσμό και στα social media. Έχεις σκεφτεί ν' ασχοληθείς με την πολιτική; 

«Με την πολιτική  δεν νομίζω ν’ ασχοληθώ γιατί έχει πολλά σκοτεινά μονοπάτια και μένα μου αρέσουν τα πιο ξεκάθαρα. Με την τοπική Αυτοδιοίκηση ίσως το σκεφτόμουν ν’ ασχοληθώ γιατί εκεί είναι πιο αθώα ακόμα τα πράγματα»

Θα ήθελα να μου σχολιάσεις τη δήλωση του παίκτη του Big Brother που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Εσύ ως άντρας πως το βλέπεις αυτό; 

«Δεν μου άρεσε αυτό που είπε. Είμαι εντελώς αντίθετος. Επειδή, όμως  είμαι και λίγο καχύποπτος με όλα αυτά, δεν ξέρω πως προέκυψε όλο αυτό. Το είπε από μόνος του; Του είπε κάποιος να το πει; Αλλά, αν όντως τα εννοούσε όλα αυτά έτσι όπως τ’ ακούσαμε είναι τραγικός. Δεν θα έπρεπε να μεγαλώνουν έτσι οι άντρες ούτε κατά διάνοια»

Θεωρείς ότι όλο αυτό μπορεί να έγινε και για τα νούμερα; Γιατί μετά από τον ντόρο κάποιοι χορηγοί απέσυραν τα προϊόντα τους από το reality.

«Εάν τον συμβούλεψε κάποιος να τα πει, ίσως να μην είχε υπολογίσει τις παράπλευρες απώλειες. Το τι έχει συμβεί κάποια στιγμή θα φανεί. Αλλά αν αυτό που είπε είναι η άποψή του είναι κατακριτέα σίγουρα»

Το Bachelor το έχεις δει;

«Δεν το έχω δει, έχω δει όμως κάποια αποσπάσματα και πιστεύω είναι μεγάλος υποβιβασμός για τη γυναίκα έτσι όπως το έχω δει. Γενικά δεν μου αρέσουν όλα αυτά τα reality. Το μόνο που έχω δει ήταν το Survivor και αυτό για τον ανταγωνισμό των αθλημάτων»

Στο Survivor θα πήγαινες;

«Αν ήμουν πιο μικρός θα το σκεφτόμουν. Τώρα όχι»