Ρουβάς, Ζυγούλη, Πρωτοψάλτη με παραδοσιακές φορεσιές (photos)

Στο Μουσείο Μπενάκη, οι celebs φόρεσαν τα παραδοσιακά τους -κυριολεκτικά μιλάμε για φολκλόρ φορεσιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας- και τα φλας άστραψαν σε άλλο... τόνο αυτή τη φορά. 

Η φετινή εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων του Μουσείου ήταν αφιερωμένη στην ελληνική φορεσιά. Περισσότεροι από 80 φίλοι και υποστηρικτές του Μουσείου, σκηνοθετημένοι σε στατικές εικόνες ανάμεσα στα εκθέματα, φόρεσαν και ανέδειξαν φορεσιές από όλη την Ελλάδα.  Ανάμεσά τους οι Σάκης Ρουβάς, μετά της Κάτιας Ζυγούλη βεβαίως και Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

«Φορεσιές με Πρόσωπα»

Η εκδήλωση με τίτλο «Φορεσιές με Πρόσωπα» διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

Η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου, Ειρήνη Γερουλάνου στο σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στις παράξενες και εντυπωσιακές καταστάσεις και εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν ειδικά για την εκδήλωση, καθώς και στους ανθρώπους που αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ζωντανής έκθεσης, με πολλά χρώματα και υπέροχα ρούχα.

Η κ. Γερουλάνου, αναφέρει η Lifo, πρόσθεσε: «... Το Μουσείο Μπενάκη σάς υποδέχεται σήμερα φορώντας τα καλά του, σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα καλοσχεδιασμένη και άψογα οργανωμένη από δεκάδες αφοσιωμένους συνεργάτες και φίλους, από μια καλοκουρδισμένη μεγάλη ομάδα που κάνει θαύματα».

Το Μουσείο Μπενάκη ανέδειξε τη διαχρονικότητα και την πηγή έμπνευσης που μπορεί να αποτελέσει για τους σύγχρονους δημιουργούς μόδας η παραδοσιακή ελληνική ενδυμασία.   Η εκδήλωση «Φορεσιές με Πρόσωπα» εκτυλίχθηκε σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη, πάνω από 80 φίλοι και υποστηρικτές του Μουσείου Μπενάκη, σκηνοθετημένοι σε στατικές εικόνες ανάμεσα στα εκθέματα, φόρεσαν και ανέδειξαν φορεσιές από όλη την Ελλάδα.

Η δεύτερη φάση

Στη δεύτερη φάση του δρώμενου, οι φορεσιές αποδομήθηκαν. Επιλεγμένα στοιχεία τους όπως τα βαμβακερά πουκάμισα και οι ποδόγυροι, αναπαράχθηκαν ως ακριβή αντίγραφα σε σύγχρονα υφάσματα με στόχο να αναδείξουν τη μοναδική κομψότητα της γραμμής τους, απογυμνωμένη από στολίδια και χρώματα.

Στην τρίτη φάση η παράδοση συναντήθηκε με το παρόν. Εμπνεόμενοι από τα αρχεία και τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, γνωστοί Έλληνες σχεδιαστές, ερμήνευσαν την παράδοση, δημιουργώντας σύγχρονα σύνολα υψηλής ραπτικής με πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία.

ΤΙP

Το παρών, μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων της χώρας, έδωσε η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Φωτ.: Μανώλης Χιώτης για Lifo