Κόμπι Μπράιαντ: Η μυθική περιουσία που αφήνει πίσω του (pics)

Είναι λογικό από χθες το βράδυ όλοι ν' ασχολούνται με τον Κόμπι Μπράιαντ και τον τραγικό του χαμό.

Τώρα, βέβαια, τα νέα είναι λίγο πιο «ψυχρά», αφορούν καθαρά την περιουσία που αφήνει ο θρύλος του μπάσκετ. Στο διά ταύτα, στη λίστα του Forbes κατείχε την 33η θέση με τους πλουσιότερους κάτω των 40 ετών. Κατά την 20ετή πορεία του, δε, με τους Λος Αντζελες Λέικερς (L.A. Lakers), κέρδισε 679,4 εκατομμύρια δολάρια (616,46 εκατ. ευρώ).

Μισό δισεκατομμύριο ευρώ για τους κληρονόμους του

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε από ΜΜΕ του εξωτερικού, ο σταρ είχε περιουσία άνω του μισού δισ., συγκεκριμένα η καθαρή αξία του εκτιμάται στα 544 σχεδόν εκατ. ευρώ. Εξάλλου,  όπως ένας σταρ του βεληνεκούς του, είχε κάνει ντιλ με κορυφαίες εταιρείες αθλητικών. Μεταξύ αυτών, Nike, Hublot, Panini. Εδώ, επίσης να προσθέσω ότι η δημοτικότητά του στην Κίνα τον οδήγησε σε χρυσά ντιλ με την Alibaba, τη Sina.com και τη Mercedes Benz.

Επιχειρηματικό δαιμόνιο

Eπίσης, κατά τη διαδρομή του στο NBA, το όνομα του συνδέθηκε και με άλλες χορηγίες όπως της Sprite, της McDonald’s, της Turkish Airlines και της Lenovo. Όπως αναφέρει το Celebrity Net Worth, ο Μπράιαντ, μαζί με τον Τζεφ Στίμπελ του Web.com ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων, με κέρδη άνω των 2 δισ.  δολαρίων, έχοντας επενδύσει σε δεκάδες επιχειρήσεις τεχνολογίας. Ακόμα, τον Μάρτιο του 2014, σημειώνει το economistas.gr, αγόρασε το 10% των μετοχών του ενεργειακού ποτού BodyArmor, έναντι 5,44 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία τελικά απέφερε κέρδη 362,62 εκατ. ευρώ το 2018. Τον Αύγουστο του 2018, η Coca Cola αγόρασε ένα μερίδιο μετοχών στην BodyArmour, η αξία της οποίας εκτοξεύτηκε στο 1,8 δισ.  ευρώ. Αυτό σήμαινε ότι τα αρχικά 5,44 εκατ. ευρώ της επένδυσης του Κόμπι Μπράιαντ είχαν γίνει… 181 εκατ. ευρώ.

TIP

Από τις παραπάνω χορηγίες ξεχωρίζει αυτή με τη Nike η οποία για ένα τετραετές συμβόλαιο έδινε στον Κόμπι Μπράιαντ 10 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM