Φ. Κατέχος - Τ. Λουράκη: Όλα όσα είπαν για το έργο του Shakespeare «Αγάπης Αγώνας Άγονος» (pics+vids)

Τι είναι ο έρωτας; Υπάρχει στις μέρες μας πραγματικό πάθος;

Το έργο του William Shakespeare, «Αγάπης Αγώνας Άγονος», σε σκηνοθεσία Λύσανδρου Σπετσιέρη και σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου – Παγκουρέλη πραγματεύεται τη δύναμη του έρωτα, την ανατομία του ανθρώπινου σώματος, την ασταμάτητη λειτουργία των ζωτικών οργάνων που «διψούν» για τη ζωντάνια του έρωτα.

Συνέντευξη στις Κατερίνα Θανάση, Κατερίνα Ιορδανίδη

________________________________________________________________________

Ο Φάνης Κατέχος που υποδύεται τον Δον Αδριάνο δε Αρμάδο και η Τέτη Λουράκη που μας «συστήνεται» ως Σκώρος μιλούν στο News2u.gr για το σαιξπηρικό έργο αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στις πρόβες.

«Είναι ένας ωραίος τρόπος γραφής, ο Σαίξπηρ βάζει μία τόσο μεγάλη άρνηση και αντίθεση στο έργο, όπως συμβαίνει και στην ζωή μας. Όταν δηλαδή αποφασίζεις μετά από μία ερωτική απογοήτευση πως δεν θα ξαναερωτευτείς, συμβαίνει το μοιραίο. Άρα το έργο είναι ένας κύκλος του έρωτα…», δήλωσε ο Φάνης Κατέχος.

Τον ρόλο του Δον Αρμάδο στις μισές παραστάσεις υποδύεται ο Κωνταντίνος Εξαρχόπουλος και στις υπόλοιπες ο Φάνης Κατέχος. Εκεί έγκειται η δυσκολία που είχε να αντιμετωπίσει η Τέτη Λουράκη στις πρόβες. Να πρέπει δηλαδή, να συγχρονιστεί με δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους. «Είναι δύο διαφορετικοί Αρμάδο στη σκηνή», είπε η ηθοποιός. Από την πλευρά του Φάνη βέβαια λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης γιατί «είδα μία παράσταση και σαν θεατής», εξήγησε ο ηθοποιός.

Ο Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος συμπλήρωσε: «Πιστεύω πως ο συνεργάτης αντιμετώπισε περισσότερη δυσκολία και όχι τόσο εγώ, δηλαδή ο ‘’απέναντι’’ που θα έβλεπε σε ένα ρόλο δύο διαφορετικά άτομα». Όσον αφορά τον χαρακτήρα που υποδύεται δήλωσε: «Ο Αρμάδο είναι ένας περίεργος, παράξενος άνθρωπος που έβλεπε ‘’μεγαλεία’’, όπως τον μεγάλο έρωτα, το μεγάλο κατόρθωμα, τον μεγάλο ήρωα. Δηλαδή άγεται και φέρεται όπως τα πρότυπά του, ο Ηρακλής, ο Σαμψών. Ο Αρμάδο ήθελε να ζήσει έναν έρωτα που να του καίει τα σωθικά…»

https://www.youtube.com/watch?v=RZKigj8zpng&feature=youtu.be&fbclid=IwAR21mOGSOh7G-XN6QaEL5n1Qy8oLBiE29DV7wQ_soIE3sy-nDqfXk29zkhYΛίγα λόγια για την παράσταση:

Ο βασιλιάς Φερδινάρδος της Ναβάρας με τους τρείς ακόλουθούς του ορκίζονται τρία χρόνια νηστείας και αυστηρής μελέτης εσώκλειστοι στη βασιλική αυλή μακριά από τις επίγειες απολαύσεις και κάθε τι το αποσπασματικό.Ο βασιλιάς θέλει να μετατρέψει την βασιλική αυλή της Ναβάρας σε ερευνητικό και πνευματικό κέντρο παγκοσμίου φήμης. Σύντομα όμως θα καταφθάσει στη βασιλική αυλή η πριγκίπισσα της Γαλλίας και οι τρεις ευνοούμενές της. Η είσοδός στο παλάτι είναι για εκείνες απαγορευμένη και... αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν για αρκετές νύχτες στο δάσος.

Μια κωμωδία του Σαίξπηρ με ανατρεπτικό χιούμορ, παρεξηγήσεις και παιχνίδια λεκτικού ανταγωνισμού, ξετυλίγεται σε έναν τόπο ανεκπλήρωτων ερώτων.

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: Νατάσσα Αραμπατζή, Γιώργος Γκολφινόπουλος, Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος, Σπέρη Κανατά, Δημήτρης Καπαμάς, Φάνης Κατέχος, Μαρίνα Κριεμπάρδη, Τέτη Λουράκη, Ηλιάνα Μπαφέρου, Κωσταντίνος Μυλωνάς, Θανάσης Νικολακόπουλος, Άννα Παπαδάκη, Βαγγέλης Στρατηγάκος και οι μικρές Κορίνα Ζαχάρα και Κατερίνα Λογαρίδη

Αγαπημένη φράση από το έργο;

Τέτη Λουράκη: «Ο έρωτας είναι ξωτικό. Ο έρωτας είναι διάβολος, ο μόνος κακός άγγελος είναι ο έρωτας».

Φάνης Κατέχος: «Ο έρωτας είναι ένας μικρομέγαλος μεγαλονάνος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM