Γιώργος Χαλάς: «Υψηλές οι προσδοκίες μας για τη σεζόν» (pics)

Συνέντευξη στην Ιωάννα Τζανή

Ο κ. Γιώργος Χαλάς, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Blue Bay Resort Village στο Μπατσί της Άνδρου, μίλησε στην «kedenews» για την κατάσταση που επικρατεί μέχρι στιγμής στο κυκλαδίτικο νησί όσον αφορά την κινητικότητα στις κρατήσεις, αλλά και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να νιώσουν όσο ασφαλέστερα γίνεται όσοι επιλέξουν να μείνουν στο εκπληκτικό αυτό ξενοδοχείο της Άνδρου.

Μπήκατε σε σκέψεις να μην ανοίξετε καθόλου το ξενοδοχείο σας τη φετινή σεζόν;

«Εγώ προσωπικά όχι. Θεώρησα ότι είναι κάτι το οποίο θα περάσει και πιστεύω ότι δεν θα περάσει ποτέ από το μυαλό μου κάτι τέτοιο»

 Έχουν μειωθεί τα ποσοστά κρατήσεων για φέτος;

«Έχουμε πάρα πολλές κρατήσεις. Από τις 20 Ιουλίου και μετά, και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, πάει πάρα πολύ καλά. Δυστυχώς, μας είχαν ακυρωθεί ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος. Ο Ιούνιος ήταν τελείως κενός, και τώρα υπάρχει τουλάχιστον ένα 30% όσον αφορά τις κρατήσεις μας από 15 μέχρι 30 Ιουνίου. Ο Ιούλιος πάει πάρα πολύ καλά. Είμαστε αυτή τη στιγμή στο 60% πληρότητα, όπως και τον Αύγουστο. Τον Σεπτέμβριο έχουμε γύρω στο 40%. Αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς, κι αν τα πράγματα πάνε καλά και δεν έχουμε τίποτα το ιδιαίτερο, θεωρώ πως θα πάνε πάρα πολύ καλά ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος»

 

Εσείς ως ξενοδοχειακή μονάδα τι μέτρα προστασίας και πρόληψης έχετε λάβει για να νιώθουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα όσοι μείνουν στο Blue Bay Resort Village, αλλά και το προσωπικό;

«Οτιδήποτε λέει το πρωτόκολλο έχουμε ακριβώς ξεκινήσει και φτιάχνουμε. Για παράδειγμα, τα δωμάτιά μας, τα οποία έχουν όλα εξωτερικές πόρτες, θα έχουν μέσα αντισηπτικά, θα υπάρχει καθαρίστρια η οποία θα καθαρίζει, και μετά ο χώρος θα απολυμαίνεται από άνθρωπο ο οποίος θα είναι για αυτή τη δουλειά. Η καθαριότητα των δωματίων θα είναι από εμάς κάθε τρεις ημέρες, εκτός εάν ο πελάτης ζητήσει κάτι διαφορετικό. Οτιδήποτε πηγαίνουμε στο δωμάτιο όσον αφορά την καθαριότητα, πάντα θα μας τα βάζουν σε τσάντες, θα μας τα βγάζουν έξω και εμείς θα τους τα δίνουμε έτσι ώστε να μπορούν εκείνοι να τα στρώνουν. Αυτό ισχύει για μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να ακολουθήσουν πραγματικά το πρωτόκολλο, γιατί ίσως να υπάρχουν και άνθρωποι που θα μας πουν «εμάς δεν μας ενδιαφέρει, καθαρίστε το», οπότε πάλι με τις μάσκες μας και ακολουθώντας όλη τη γραμμή του πρωτοκόλλου θα κάνουμε σωστά τη διαδικασία της καθαριότητας των δωματίων.

Το ίδιο και στη ρεσεψιόν. Όλα τα check-in θα γίνονται έξω από τη ρεσεψιόν και θα είναι μετά τις τρεις το μεσημέρι. Τα check-out θα είναι στις 11 το πρωί. Αυτό έτσι ώστε να έχουμε τον χρόνο των τεσσάρων ωρών για να ετοιμαστούν τα δωμάτια. Η κουζίνα μας θα δουλέψει κανονικά, πάλι ακολουθώντας πιστά το πρωτόκολλο. Ο δικός μας χώρος είναι γύρω στο ένα στρέμμα με τις δύο πισίνες, για αυτό τα τραπέζια και τα καθίσματα θα έχουν πάνω από δύο μέτρα απόσταση μεταξύ τους. Οπότε, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε τη γραμμή αυτή»

Σχετικά με την πισίνα, είχατε κάποια ενημέρωση; Πώς θα λειτουργήσει;

«Θα λειτουργήσει κανονικά. Θα υπάρχει ένα άτομο ανά 2,5 τ.μ. μέσα στην πισίνα. Η δική μας είναι 100 τ.μ., άρα η χωρητικότητά της θα είναι 40 άτομα. Ουδέποτε μπήκαν στην πισίνα 40 άτομα μαζί έτσι κι αλλιώς. Δεν είχαμε ποτέ τέτοιο θέμα. 40 άτομα είναι πολλά μέσα σε 100 τ.μ. πισίνα»

Πείτε μας μερικούς λόγους για τους οποίους θεωρείτε την Άνδρο ιδανικό προορισμό διακοπών.

«Κατ’ αρχάς, η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μετά τη Νάξο. Εάν μπορείς να την εξερευνήσεις μέσα σε επτά-οκτώ ημέρες, έχει καταπληκτικά σημεία να πας. Οι παραλίες μας είναι άψογες, οι περισσότερες είναι οργανωμένες. Υπάρχουν και ανοργάνωτες παραλίες και μπορείς να πας με βαρκάκι, οι οποίες είναι ουσιαστικά παρθένες. Η Άνδρος συνδυάζει το βουνό και το πράσινο με τη θάλασσα. Υπάρχουν ποταμάκια τα τρέχουν, όπως στην Άχλα, που είναι ένα παρθένο τοπίο και μπορούν να βγάλουν φανταστικές φωτογραφίες. Έχει λίμνη όπου μπορείς να βουτήξεις και να κολυμπήσεις. Υπάρχουν τα μοναστήριά μας, τα οποία είναι άψογα, όπως ο Άγιος Νικόλαος, η Αγία Μαρίνα. Να σκεφτείτε ότι πέρσι και πρόπερσι ερχόταν κρουαζιερόπλοιο από την Κύπρο με 500 άτομα που πήγαιναν να προσκυνήσουν στην Αγία Μαρίνα. Υπάρχουν τα μονοπάτιά μας τα οποία είναι πιστοποιημένα, μπορεί κανείς να γυρίσει το νησί περπατώντας μέσα από αυτά. Είναι φοβερό αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν πάρα πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε κανείς να επισκεφθεί την Άνδρο»

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM