Αποχαιρετώντας έναν άξιο Πρόεδρο…

Ο ιδρυτής και εμπνευστής της ΑΜΚΕ «Δεν Λησμονώ», Γιώργος Καραμάνος, αποχαιρετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, λόγω της λήξης της πενταετούς θητείας του σήμερα, 13 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει:

«Είναι λίγο δύσκολο να περιγράψω τα αισθήματα που νιώθω για έναν άξιο Πρόεδρο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της καρδιάς μου, τον Πρόεδρο της καρδιάς μας.

Τον γνώρισα πριν 4 χρόνια όταν συναντηθήκαμε να του μιλήσω για τα σχέδια και τα όνειρά μου για την έκθεση που αφορά τις θηριωδίες των Γερμανών φασιστών στη χώρα μας. Του μίλησα για το δικό μου «παιδί», την ΑΜΚΕ «Δεν Λησμονώ» και για την έκθεση «Μια εικόνα, χίλιες λέξεις».

Είδα το πρόσωπό του να λάμπει από χαρά και ικανοποίηση αφού εκείνος είχε ήδη αγκαλιάσει τα Μαρτυρικά χωριά μας, είχε ήδη δώσει ένα μέρος της ψυχής του και της εμπιστοσύνης του στην υπόθεση των διεκδικήσεων των γερμανικών αποζημιώσεων. Με εντυπωσίασε η ζεστασιά, το χαμόγελό αλλά και η ευγένειά που τον διακατέχει.

Ο πολιτικός, καθηγητής, Πρόεδρος, άνθρωπος, Προκόπης Παυλόπουλος σε κερδίζει με το βάθος της σκέψης του, με την παιδεία και τις γνώσεις του, αλλά κυρίως με την ανθρωπιά του. Σε ακούει με προσοχή και όταν έρχεστε σε αντιπαράθεση σου δείχνει με τον δικό του ευγενικό τρόπο να επανεξετάσεις την άποψή σου με τα νέα δεδομένα της συζήτησης. Με χτύπησε φιλικά στην πλάτη, μου είπε ‘’θέλω να είμαστε φίλοι, το εγχείρημά σου θα έχει την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μην δειλιάσεις πουθενά, να ξέρεις πως θα είμαι εδώ’’.

Όντως, ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν μαζί μας.

Σε όλες τις εκθέσεις της «Δεν Λησμονώ» πραγματοποίησε τα εγκαίνια, νοιάστηκε, ανέδειξε με την παρουσία του την έκθεση των γερμανικών θηριωδιών και τα Μαρτυρικά χωριά μας. Τον συνάντησα αρκετές φορές, ‘’Γιώργο, η έκθεση με τις φωτογραφίες και τα ποιήματα έχουν εθνική και ιστορική αξία’’, μου είπε.

Πρόεδρο

Πρόεδρε, Προκόπη Παυλόπουλε,

Σου εύχομαι υγεία και μακροημέρευση. Ευτυχής η πατρίδα που σε είχε Πρόεδρό της. Ευγνώμων τα Μαρτυρικά χωριά για την μάχη που έδωσες. Σε ευχαριστώ από καρδιάς που με τίμησες με τη γνωριμία μας και εξελίχθηκε σε φιλική σχέση.Ο Θεός μαζί σου, πάντα δίπλα σου, τώρα θα τα λέμε πιο τακτικά».

Γιώργος Καραμάνος

Ιδρυτής της ΑΜΚΕ «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ»

Σημειώνεται πως η τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε στις 12:00 το μεσημέρι, όπου την κα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πηγή: kedenews.gr