Αλέξανδρος Βλάχος: Ο Έλληνας διάδοχος του Jude Law που δημιούργησε σάλο - Το στόρι του (pics+vds)

Η αλήθεια είναι πως τον Αλέξανδρο Βλάχο τον ανακάλυψα απ' την ΕΡΤ. Πλην όμως, όχι απ' τη φανταστική σειρά «Βερσαλλίες» που παιζόταν μέχρι και πριν από λίγο καιρό και την οποία είχα δει πριν από τέσσερα χρόνια (προ ΕΡΤ, εννοείται απ' το Διαδίκτυο).  Όπως οι περισσότεροι δηλαδή. Τον έμαθα, που λέτε, σε δεύτερο χρόνο, απ' τον «Αϊνστάιν». Και με συνεπήρε. 

Όπου «Αϊνστάιν», να διευκρινίσω εδώ, το πρώτο μέρος της έξοχης σειράς by National Geographic, το «Genius», όπου κάνει τον γυναικά δανδή που επιχειρεί να παρασύρει σε ακολασίες και όργια τον λαμπρό επιστήμονα ενώ ήδη είναι πατέρας (όχι ότι ήθελε και πολύ, εξάλλου ο Αϊνστάιν, που στο σίριαλ, σε μεγάλη ηλικία -το διευκρινίζω- ενσαρκώνει ο θεϊκός Τζέφρι Ρας, υπήρξε non stop μηχανή του σεξ. Απλώς έπρεπε πρώτα το πρόσωπο που είχε στο κρεβάτι του, για να αποδώσει τα μέγιστα, να του εξιτάρει και λίγο το... τσερβέλο).

To who is who του 

Στο διά ταύτα και στον Αλέξανδρο. Ο κούκλος σταρ μάς εντυπώθηκε εδώ και χρόνια στο μυαλό και λόγω του ότι είναι πολύ ταλαντούχος.

Είναι ένας νέος ηθοποιός, 32 ετών, κυρίως γνωστός για τον ρόλο του ως Philippe, Δούκας της Ορλεάνης, στην τηλεοπτική σειρά «Βερσαλλίες», μια παραγωγή του Canal+. Επίσης, για τον ρόλο του ως Mordred στην επιτυχημένη σειρά του BBC, «Merlin». Εκεί έπαιξε τον νεαρό Δρυίδη που σκότωσε τον Βασιλιά Αρθούρο. Για τη δε ερμηνεία του απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Ο Αλέξανδρος, βέβαια, έκανε μπαμ με τις «Βερσαλλίες»: Εμφανίζεται ντυμένος με γυναικεία ρούχα, εμπνευσμένος απ' τον Iggy Pop, τον David Bowie, τη Lady Gaga. «Ήταν απ' τις μεγαλύτερες προκλήσεις για μένα», λέει και προσθέτει: «Δεν αισθανόμουν φυσιολογικά, αλλά ανασφαλής. Μπροστά από 100 κομπάρσους, φορούσα κορσέδες και φορέματα. Ο σκηνοθέτης με έκανε να αποβάλω το κόμπλεξ μου, υπενθυμίζοντάς μου ότι ο ήρωας που υποδύομαι είναι κατασκευασμένος χαρακτήρας», τόνισε για τον ρόλο του ως αδελφός του Λουδοβίκου στις «Βερσαλλίες».

Οι σπουδές 

Γεννήθηκε στη Νότια Ουαλία, στις 30 Ιουλίου 1988. Ο πατέρας του είναι Έλληνας κι η μητέρα του Ουαλή. Μιλά ουαλικά και αγγλικά. Σπούδασε υποκριτική στο Royal Welsh College of Music & Drama στο Cardiff, απ’ όπου αποφοίτησε το 2009. Πριν γίνει ηθοποιός, του άρεσε να παίζει χόκεϊ επί πάγου. Τώρα ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δραματική σειρά του BBC Ουαλίας, «Crash», το 2009, παίζοντας τον Dylan. Ένα χρόνο μετά, εμφανίστηκε στην καθημερινή ιατρική σαπουνόπερα με τίτλο «Master Of The Universe», στην οποία έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Lewis Cutler. Τα επεισόδια στα οποία έπαιξε, ήταν τότε υποψήφια για το «Καλύτερο μεμονωμένο επεισόδιο» και «Εντυπωσιακή Σκηνή της χρονιάς» στα βραβεία British Soap Awards 2010. Επίσης το 2010, εμφανίστηκε στην δραματική σειρά «Pen Talar», στην πολυβραβευμένη σειρά του BBC «Indian Doctor», και στην ταινία «Bright Lights».

Το 2012 κέρδισε το ρόλο του στρατιώτη Keenan στη μίνι τηλεοπτική σειρά του BBC «Privates», που αναφερόταν στους νεοσύλλεκτους κατά τη στρατιωτική τους θητεία τη δεκαετία του 1960, για την οποία ξύρισε το κεφάλι του. Έπαιξε επίσης τον Mordred στον πέμπτο κύκλο της παγκοσμίου φήμης σειράς Merlin, ένας ρόλος που στους δύο πρώτους κύκλους έπαιξε ο Asa Butterfield.

Τις χρονιές 2013-2014, ο Vlahos έπαιξε τον ρόλο του Malcolm απέναντι στον Kenneth Branagh, στο θρυλικό «Μάκβεθ», που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ (2013) και στο Broadway (2014). Από το 2012 έως το 2016, ενσάρκωνε το ρόλο του Dorian Gray στην ακουστική σειρά «The Confessions Of Dorian Gray».

Και σενάρια 

Έχει γράψει επίσης ένα από τα επεισόδια της σειράς, το «The Mayfair Monster», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2013, και το ηχητικό έργο, «HMS Surprise», το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013.

Το 2013, ο Vlahos εμφανίστηκε στο θεατρικό έργο «Fortune’s Fool», στο Old Vic.

Τον Ιούλιο του 2015 ανακοινώθηκε ότι θα έπαιζε τον Bertie Potts στο μίνι ακουστική σειρά, «Το ημερολόγιο της River Song» που διαδραματίζεται στο σύμπαν του Doctor Who, μαζί με την Alex Kingston.

Να πούμε εδώ ότι στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Barbarians Rising» (2016), μία παγκόσμια συμπαραγωγή, ο Vlahos παίζει τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Βαλεντινιανό σε ένα επεισόδιο.

Ολοκληρώθηκαν, δε, τα γυρίσματα για το «Genius», μια νέα σειρά του National Geographic, που θα επικεντρώνεται στις ζωές μεγάλων νεωτεριστών. Ο Vlahos παίζει στο πρώτο μέρος της σειράς που προβάλλεται τώρα απ' την ΕΡΤ και το οποίο είναι αφιερωμένο στον Αϊνστάιν. Τίτλος: «Einstein: His Life and Universe».

Όπως έχετε καταλάβει, επειδή τον λατρεύουν τα κοριτσάκια, τον προμοτάρουν ως πανευρωπαϊκό ζεν πρεμιέ. Κάπως σαν διάδοχο του Jude Law, καθώς έχει και σμιλεμένο πρόσωπο και ανήκει στους πλέον ταλαντούχους της γενιάς του. Αν είναι, θα... δείξει. Σύντομα.

TIP

Αυτή την περίοδο ασχολείται με τη σειρά «Θάνατος στον Παράδεισο» και «Bang». Στη φάση, δε, του post production είναι η σειρά Striativus όπου παίζει τον Τριστάνο.

EXTRA TIP

Όσο για τις φωτογραφίες που ποστάρει στο Instagram; Μες στην τρέλα. Ε, από Έλληνα μπαμπά και Ουαλή μαμά, δεν περιμέναμε και κάτι άλλο - με την καλή έννοια το γράφουμε βεβαίως-βεβαίως. Επί της ουσίας, «τσαλακώνεται» και πολύ καλά κάνει!

https://www.instagram.com/p/B8MzWB0FpFJ/ https://www.instagram.com/p/B7PJl9Ll1fm/
https://www.youtube.com/watch?v=toOL9J9W7hQ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM