Τελικά γέμισε η χώρα ελληνόπουλα 9 μήνες μετά το πρώτο lockdown;

Το πρώτο lockdown επιβλήθηκε στους κατοίκους της χώρας τον Μάρτιο του 2020 και μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά πέρασαν κιόλας εννιά μήνες από τότε. Πόσες γέννες συνέβησαν στη χώρα και τι συμβαίνει με το δημογραφικό;

Οι Έλληνες, ως γνωστόν, λαός χαρούμενος, έξω καρδιά, κοινωνικός. Διαθέτουμε λοιπόν τα άκρως αντίθετα χαρακτηριστικά από αυτά που θα έπρεπε ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού στη χώρα μας και ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η καραντίνα μας δυσκόλεψε πολύ.

Γυμναστική, χόμπι, μαγειρική, τηλεόραση είναι δραστηριότητες στις οποίες όλοι επιδοθήκαμε κατά τη διάρκεια του lockdown. Όπως είναι αναμενόμενο πολλοί υπέθεσαν ότι εν μέσω εγκλεισμού και όταν πια βαρεθούμε όλες αυτές τις ασχολίες, η ερωτική μας ζωή θα πάρει άλλη τροπή, πιο… πικάντικη. Συζητούνταν πολύ ότι τον Ιανουάριο του 2021 θα έχουμε baby boom ανάλογο με εκείνο της Καταλωνίας το 2009, όταν πήρε η Barcelona τον τελικό του Champions League και η χώρα γέμισε μικρούς Λιονέλ. Η Ελλάδα τελικά βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στο να λύσει το δημογραφικό της πρόβλημα εν μέσω lockdown;

Μεγάλη αύξηση σε Βέλγιο και Ινδονησία, στην Ελλάδα ελεύθερη πτώση

Τετρακόσια με πεντακόσια μωρά περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αναμένεται να γεννηθούν μέσα στο 2021 στο Βέλγιο, λόγω του lockdown, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεγαλύτερης μαιευτικής μονάδας της χώρας που βρίσκεται στην Αμβέρσα. Αυτό σημαίνει ότι στο Βέλγιο ο κορονοϊός βοήθησε στην αύξηση του εγχώριου πληθυσμού. Ίσως φταίει ότι παρά το μικρό μέγεθός του, το Βέλγιο κατατάσσεται μεταξύ των πλέον οικονομικά ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι λίγο (έως πολύ) διαφορετικά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, μόνο τα διαζύγια αυξήθηκαν και μάλιστα κατά πολύ το 2020, ωστόσο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι χωρισμοί οφείλονται στην πανδημία καθώς ο η διαδικασία διαζυγίου είναι σε πολλές περιπτώσεις μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Οι γάμοι, όπως ήταν αναμενόμενο, μειώθηκαν κατά 30%, ενώ οι γεννήσεις συνεχίζουν την πορεία μείωσης που ακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια.

Αύξηση των πωλήσεων προφυλακτικών, όχι των μωρουδιακών

Άλλη μία αύξηση που προέκυψε στα στατιστικά στοιχεία ήταν αυτή των πωλήσεων προφυλακτικών. Από το γεγονός αυτό προκύπτει ότι όχι μόνο οι Έλληνες δεν θέλησαν σε καμία περίπτωση να κάνουν παιδιά αλλά και ότι υπήρξαν διπλά προσεκτικοί. Αν θα μπορούσαμε λοιπόν να βγάλουμε ένα συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω αυτό θα ήταν ότι δε φτάνει να μας υποχρεώσουν να «Μένουμε Σπίτι», ούτε να μας κάνουν προσφορές και εκπτώσεις στα προφυλακτικά. Το δημογραφικό πρόβλημα θα λυθεί μόνο εάν τα ζευγάρια νιώσουν ασφάλεια να δημιουργήσουν μια νέα ζωή. Περισσότερες γεννήσεις θα έχουμε μόνο όταν αξίζει τον κόπο κυοφορήσεις και να φέρεις έναν ακόμη άνθρωπο στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM