Κώστας Μητροβγένης: Το βιογραφικό του σχεδιαστή

Ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης είναι ενδυματολόγος, ηθοποιός, σκηνογράφος.

Ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Σχέδιο Μόδας στη σχολή Zer Fam. Έλαβε μέρος στον διαγωνισμό «48 Hours Fashion Project» καθώς και στον «Triumph Inspiration Award» όπου και διακρίθηκε στην 3η θέση.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις 2047 (2017), Η Αληθινή ιστoρία της Αΐντας και του Ρανταμές (2017), Έντεκα (2017), Κυνηγητό με τις σκιές (2019).

Μητροβγένης

Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει:

«Ο χώρος της μόδας δεν είναι μαγικός. Τι σημαίνει μαγικός; Ψεύτικος; Μη πιστευτός; Η κάτι που δεν γίνεται; Αυτή είναι μια φράση που την χρησιμοποιούν πολλοί και είναι λάθος. Όταν πιστεύεις σε κάτι σχεδόν όλα γίνονται. Το μαγικό είναι όμορφο, όσο δεν ξέρεις το πως γίνεται. Όταν μάθεις όμως χάνει το μαγικό του κόσμο. Πως μπορείς να πεις κάτι μαγικό όταν αλλάζει κάθε έξι μήνες; Τίποτα σταθερό στην μαγεία αυτή γιατί οι άνθρωποι βαριούνται εύκολα και οι εταιρείες θέλουν ανά έξι μήνες πωλήσεις από τις κλωστές, μέχρι το τελικό ρούχο. Δεν πειράζει… Μόδα είναι θα περάσει. Τα παλαιότερα χρόνια η μόδα άλλαζε κάθε 10 χρόνια ή και παραπάνω. Τώρα θέλουν-θέλουμε συνέχεια νέα… κόλπα. Τα μαγικά κόλπα όμως είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Εμείς δίνουμε τη μαγεία στη μόδα και όχι η μόδα σε εμάς. Με το πως χρησιμοποιούμε τη μόδα (παλαιά- νέα) εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε νέες μόδες. Η μαγεία είναι στο χέρι μας, για την μόδα αλλά και για την ζωή μας. Έτσι ξεκίνησα και εγώ από μικρός να κάνω μαγικά κόλπα με τα ρούχα που είχα. Αυτό με έκανε να θέλω να βάλω την μαγεία μου στην μόδα και να δώσω κάτι διαφορετικό σε εμένα αλλά και στους ανθρώπους γύρω μου».

Στην παρουσίαση της collection του το 2014 η οποία βρίσκεται στο επίσημο site του αναφέρει:

“…και αν θέλεις να χρωματίσεις το κορμί σου,

μην το αφήνεις στα χέρια άλλου “νου”.

Κοίτα τον δρόμο της φωτιάς που έχεις μέσα σου βαθειά να περνάει μέσα

από το πνεύμα, τα συναισθήματα και όλα τα υλικά…δικά σου είναι όλα αυτά!

Μη μένεις στη διάφανη σιωπή και ξεδίπλωσε το φως σου σαν αστραπή!”

Κ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM