Hugh Hefner: Η βιογραφία ενός Playboy (pics-vids)

Ο Hugh Hefner χαρακτήρισε και χαρακτηρίστηκε από μια εποχή κοινωνικής απελευθέρωσης, δημιουργώντας την μεγαλύτερη ερωτική βιομηχανία που έχει γνωρίσει ο πλανήτης.

Ο ένας και μοναδικός «Mr. Playboy» έφυγε σαν σήμερα το 2017 σε ηλικία 91 ετών. Ήταν επιχειρηματίας, εκδότης και επιμελητής περιοδικών για ενήλικες, όπως το Playboy, το οποίο ίδρυσε το 1953. Ήταν επίσης ο ιδρυτής και επικεφαλής της Playboy Enterprises, της εκδοτικής εταιρείας που κυκλοφορεί το περιοδικό.

Να σημειωθεί πως, μεταξύ άλλων, ο Hefner ήταν πολιτικός ακτιβιστής και με φιλανθρωπικό έργο πάνω σε διάφορα προβλήματα και κοινωνικά θέματα.

Καριέρα: Πώς έφτασε να είναι ο απόλυτος Playboy

Το 1952 και ενώ εργαζόταν ως αρθρογράφος για το περιοδικό Esquire, ο Hefner έφυγε τον μιας και δεν του έγινε μια αύξηση στον μισθό, της τάξης των 5 δολαρίων.

Το 1953 έβαλε υποθήκη το σπίτι του, δημιουργώντας ένα τραπεζικό δάνειο ύψους 600 δολαρίων και συγκέντρωσε 8.000 δολάρια από 45 επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων 1.000 δολαρίων από την μητέρα του, με σκοπό να ξεκινήσει να εκδίδει το περιοδικό Playboy, το οποίο αρχικά ονομαζόταν Stag Party.

Το πρώτο τεύχος δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 1953 και είχε στο εξώφυλλο την Μέριλιν Μονρόε από την γυμνή φωτογράφηση που είχε κάνει για το ημερολόγιο της το 1949. Το περιοδικό πούλησε πάνω από 50.000 αντίτυπα.

«The Crooked Man»

Μετά την απόρριψη της ταινίας μικρού μήκους και επιστημονικής φαντασίας του Τσαρλς Μπωμόν, The Crooked Man, από το περιοδικό Esquire το 1955, ο Hefner συμφώνησε να την δημοσιεύσει στο Playboy. Η πλοκή της ταινίας περιέγραφε ότι οι straight άνδρες καταδιώκονται μέσα σε έναν κόσμο όπου η ομοφυλοφιλία είναι ο κανόνας. Όταν το Playboy έλαβε επιστολές από θυμωμένους αναγνώστες, ο Hefner δημοσίευσε μια απάντηση στους επικριτές της ταινίας όπου ανέφερε: «Εάν ήταν λάθος το να καταδιώκεις τους ετεροφυλόφιλους μέσα σε μια ομοφυλόφιλη κοινωνία, τότε και το αντίστροφο θα είναι επίσης λάθος».

Το 1960 το Playboy είχε ήδη φτάσει να πουλάει 1 εκατομμύριο αντίτυπα, στα μέσα της δεκαετίας του 1970 το ένα εκατομμύριο είχε γίνει εφτά, ενώ στις επιχειρήσεις του Χέφνερ περιλαμβάνονταν πια κλαμπ και καζίνο. Με το πέρασμα του χρόνου στην αυτοκρατορία του συγκαταλέγονταν εταιρείες παραγωγής και σειρά ρούχων και κοσμημάτων.

Στις 4 Ιουνίου 1963, ο Hefner συνελήφθη με την κατηγορία της προώθησης της άσεμνης λογοτεχνίας μετά την δημοσίευση γυμνών πλάνων της Τζέιν Μάνσφιλντ σε ένα τεύχος του Playboy. Η υπόθεση κατέληξε σε δίκη.

https://www.instagram.com/p/CAsof8Ll1gJ/

Στο επεισόδιο «Krusty Gets Kancelled» των κινουμένων σχεδίων The Simpsons το 1993, ο Hefner έδωσε την φωνή σε μια γκεστ εμφάνιση του εαυτού του.

Το 1999 ο Hefner χρηματοδότησε το ντοκιμαντέρ της Clara Bow, Ανακαλύπτοντας το κορίτσι. Ο Hefner πρωταγωνίστησε ως ο εαυτός του στο επεισόδιο του Σεθ Γκρην Robot Chicken το 2006.

Έχει αποκτήσει το δικό του αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ για τις συμμετοχές του στην τηλεόραση και έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις σε ταινίες, ενσαρκώνοντας τον εαυτό του.

Ένα ντοκιμαντέρ της Μπριζίτ Μπέρμαν με τίτλο Hugh Hefner: Playboy, Ακτιβιστής και Επαναστάτης προβλήθηκε στις 30 Ιουλίου 2010.

Ο ίδιος είχε προηγουμένως παραχωρήσει μια πλήρη πρόσβαση στον τηλεοπτικό παραγωγό και παραγωγό ντοκιμαντέρ Κέβιν Μπερνς για το ειδικό επεισόδιο Hugh Hefner: American Playboy το 1996.

Περιοδικό Playboy

Στο περιοδικό μπορεί να κυριαρχούσαν οι γυμνές φωτογραφίες, αλλά στις σελίδες τους είχαν φιλοξενηθεί μερικά από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά και όχι μόνο, ονόματα της εποχής, όπως ο Μπέρτραντ Ράσελ, ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ και ο Μάλκολμ Χ, ενώ ήταν και μια πλατφόρμα για σοβαρές συνεντέξεις, όπως εκείνη του Τζίμυ Κάρτερ, μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ.

Αργότερα ο Hefner εξέδωσε έργα των Κέρτ Βόνεγκατ, Κάρολ Τζόις Ότερ, Βλάντιμιρ Ναμπόκοβ, ενώ είχε αγοράσει και τα δικαιώματα του Φάρεναϊτ 451 του Ρέι Μπράντμπουρι.

Ο Hugh Hefner παντρεύτηκε τρεις φορές. Η τελευταία ήταν το 2012, με μια γυναίκα 35 χρόνια νεότερή του, ενώ έχει αποκτήσει συνολικά τέσσερα παιδιά.

Ο θάνατος του

Πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, σε ηλικία 91 ετών.

Η κηδεία του έγινε στο Λος Άντζελες και η σωρός του θα ταφεί δίπλα σε εκείνη της Μέριλιν Μονρό, καθώς είχε αγοράσει το διπλανό στο δικό της μαυσωλείο.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM