Γνωστά… χαρτόμουτρα ερωτευμένα με την τσόχα!

Δεν είναι λίγα τα διάσημα «χαρτόμουτρα», άτομα στα οποία μπορεί να μην πάει καν ο ανθρώπινος νους… Ή μήπως όχι;

Ουκ ολίγα είναι τα ονόματα εκείνων που, πέρα από το ταλέντο τους, όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε την αγάπη τους στην τράπουλα και τη «μαγική» πράσινη τσόχα. Περιουσίες ολόκληρες θυσιάστηκαν –και συνεχίζουν να χάνονται– στον βωμό μιας ντάμας μπαστούνι που δεν ήρθε ποτέ!

Μην πάμε μακριά, να σας υπενθυμίσω απλώς το συμβάν με τον τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη, ο οποίος «πιάστηκε» πριν από λίγες μέρες σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στην Κυψέλη.

Αστρονομικά ποσά έχουν πάει χαμένα από παιχνίδια τύχης – ή και στρατηγικής, όπως αναφέρουν οι πιο… εθισμένοι.

Σωτηρία Μπέλλου

Η Σωτηρία Μπέλλου

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, πολλά είναι τα ονόματα γνωστών καλλιτεχνών του παρελθόντος που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τον εθισμό τους στον τζόγο. Ένα από αυτά είναι το όνομα της εθνικής μας τραγουδίστριας Σωτηρίας Μπέλλου, η οποία είχε πάθος με το μπαρμπούτι.

Η αρχόντισσα του ρεμπέτικου τραγουδιού έχει ταυτιστεί, θα λέγαμε, με αυτόν τον εθισμό της και πολλοί είναι εκείνοι που πρώτα θυμούνται αυτό και μετά την αξιοθαύμαστη φωνή της. Η Σωτηρία Μπέλλου αποδεδειγμένα έπασχε από μια «ασθένεια» που δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ.

Ό,τι χρήματα έβγαζε είτε τα χάριζε σε άτομα που είχαν ανάγκη είτε τα σπαταλούσε στο μεγάλο της πάθος, ζώντας μια αυτοκαταστροφική, πράγματι, ζωή για αρκετά χρόνια.

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη μία και μοναδική Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, για την οποία πολλοί έμαθαν περισσότερα μέσα από την πολυβραβευμένη ταινία του σκηνοθέτη Άγγελου Φραντζή, «Ευτυχία».

Η αντισυμβατική ποιήτρια και μετέπειτα στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Ωστόσο, το πάθος της για τα χαρτιά τής έβαλε πολλά εμπόδια ουκ ολίγες φορές. Όταν έχανε, έλεγε στη Σωτηρία Μπέλλου πάνω από τα ζάρια: «Ρε κουφάλα, όλα τα μάζεψες».

Επιπλέον, αν αναλογιστεί κανείς την πορεία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ως στιχουργού, είναι αδιαμφισβήτητο πως θυσίασε μεγάλο κομμάτι της καριέρας της για τα χαρτιά. Πολλά διάσημα κομμάτια της εποχής εκείνης ναι μεν φέρουν άτυπα την υπογραφή της, ωστόσο τα δικαιώματα γι’ αυτά η ίδια τα… χάριζε για ένα κομμάτι ψωμί, που λέμε.

Πιο συγκεκριμένα, ο εθισμός της ήταν τόσο μεγάλος, που προκειμένου να βγάλει τα χρήματα που χρειαζόταν για να μπορεί να παίξει, έγραφε στιχάκια πάνω σε πακέτα τσιγάρων –κάπνιζε μανιωδώς πολλά πακέτα Καρέλια–, τα οποία πουλούσε «κοψοχρονιά» σε συνθέτες της εποχής, όπως ο Απόστολος Καλδάρας.

Τα στιχάκια αυτά τις απέδιδαν ένα σταθερό εισόδημα, ωστόσο εκείνη είτε τα έπαιζε εκ νέου είτε προσπαθούσε να ξεχρεώσει τους τοκογλύφους που την κυνηγούσαν λόγω των χρεών της από την πόκα. Η ίδια, μάλιστα, συνήθιζε να λέει: «Εγώ δεν τρώω φαΐ, λεφτά τρώω». Την Ευτυχία δεν την ενδιέφερε να κερδίζει, έπαιζε για το παιχνίδι, ήταν απόλυτα εξαρτημένη.

Ρένα Βλαχοπούλου

Η Ρένα Βλαχοπούλου

Μέσα από την ταινία για την πολυτάραχη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου μάθαμε για την καρδιακή της φιλία με την αγαπημένη ηθοποιό Ρένα Βλαχοπούλου αλλά και την αγάπη της τελευταίας για τα χαρτιά. Η Ρένα Βλαχοπούλου αρκετές φορές ήταν εκείνη που «ξελάσπωνε» τη στιχουργό, είτε δίνοντάς της χρήματα για να ξεχρεώσει είτε για να παίξει.

Ειδικότερα: «Η Ευτυχία ήταν πάντα καλοδεχούμενη στο καμαρίνι της Ρένας, η οποία την αγαπούσε και γέλαγε πολύ μαζί της – και όχι μόνο αυτό. Τη χαρτζιλίκωνε και από πάνω, λέγοντάς της πάντα: «Πώς τα καταφέρνεις, μωρή πουτ...α, κ...όγρια, και μου τα παίρνεις; Ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω…».

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Ο ηθοποιός αγαπήθηκε για πολλούς ρόλους του, ωστόσο λίγοι γνώριζαν την αδυναμία του στα χαρτιά – αλλά και στο ωραίο φύλο, για να είμαστε ειλικρινείς. Μάλιστα, ένα αστείο συμβάν όπου εμπλέκονται τα χαρτιά και ο ίδιος είναι ένα καρέ στο σπίτι της Γκέλυς Μαυροπούλου –κόρη της Μαρίκας Κρεβατά και σύζυγος του Στέφανου Στρατηγού– το βράδυ των εκλογών του 1958.

Ο Παπαγιαννόπουλος, «βαμμένος» Καραμανλικός, καταφτάνει στο σπίτι της ηθοποιού για το καθιερωμένο καρέ με ένα κουτί γλυκά. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών μαθαίνει για τις αριστερές πεποιθήσεις της οικοδέσποινας, οπότε παίρνει τα γλυκά και αποχωρεί!

Στράτος Διονυσίου, Σταμάτης Κόκοτας, Σπεράντζα Βρανά και Ρίκα Διαλυνά

Τα ονόματα που μόλις διαβάσατε έχουν συνδεθεί με την αγάπη τους  για την τσόχα και την απώλεια μεγάλων ποσών, ενώ υπάρχει και ένα στόρι όπου έχουν παρευρεθεί όλοι μαζί σε καρέ που είχε διοργανώσει γνωστός επιχειρηματίας της εποχής.

Και πάμε και στους λίγο πιο σύγχρονους, μιας και αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν μιλήσει ανοιχτά για την αγάπη τους για τον τζόγο.

Άντζελα Δημητρίου και Στηβ Κακέτσης

Άντζελα Δημητρίου και Στηβ Κακέτσης

Την αγάπη της για τον τζόγο έχει αποκαλύψει και η «λαίδη» Άντζελα Δημητρίου. Ειδικότερα, η ίδια έχει πει σε παλαιότερη δήλωσή της: «Το μεγάλο λάθος μου είναι ότι κάποια στιγμή είχα μπλέξει πάρα πολύ άσχημα με τον τζόγο. Παρασύρθηκα από έναν άνθρωπο. Ο τζόγος είναι σαν ναρκωτικό, από τα πιο σκληρά μάλιστα».

Να σημειωθεί πως και ο Στηβ Κακέτσης έχει μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό του στον τζόγο αλλά και για την περιουσία που έχει χάσει εξαιτίας του.

Πέτρος Λαγούτης

Ο Πέτρος Λαγούτης

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης έχει παραδεχτεί δημόσια πως έχει χάσει τεράστια χρηματικά ποσά τζογάροντας.

Συγκεκριμένα ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Προσπαθώ να μένω μακριά από πειρασμούς, είμαι ευάλωτος σε πειρασμούς, ομολογώ… Όλα τα πάθη είναι και όμορφο να υπάρχουν στη ζωή μας, αρκεί να μη γίνονται αυτοκαταστροφικά και εθισμοί… Έχω χάσει πάρα πολλά λεφτά... είμαστε σε καλό δρόμο τώρα».

Σταμάτης Γονίδης

Ο Σταμάτης Γονίδης

Ο Σταμάτης Γονίδης έχει παραδεχτεί πως έχει χάσει αρκετά χρήματα στον τζόγο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τζόγο παίζω. Έχω χάσει αρκετά λεφτά. Είμαι παίκτης, ρισκάρω. Παίζω, αλλά εθισμό δεν έχω. Δεν έχω μετανιώσει που έχασα λεφτά, ποτέ δεν μετανιώνω… Δεν τρελαίνομαι κιόλας! Δεν πάω στο καζίνο. Η παγίδα ήταν ότι έβγαλα πολλά χρήματα και τα ξαναέδωσα πίσω».

τράπουλα και άσσος κούπα

Κλείνοντας, να πω ότι η λίστα αυτή είναι μάλλον ατελείωτη και υπάρχουν πάρα πολλά γνωστά πρόσωπα που έχουν βρεθεί μπλεγμένα ή οικονομικά κατεστραμμένα λόγω τζόγου.

Και αυτό δεν είναι ένα εγχώριο πρόβλημα προφανώς, καθώς υπάρχουν και πολλοί celebrities του εξωτερικού που είναι γνωστοί για τον εθισμό τους στον τζόγο, και μάλιστα έχουν χάσει περιουσίες εκατομμυρίων. Ενδεικτικά να αναφέρω μερικά ονόματα: Τσάρλι Σιν, Μπεν Άφλεκ, Τόμπι Μαγκουάιρ, Ρέι Ρομάνο, Σάνον Ελίζαμπεθ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM