Χ- Files αλά ελληνικά: Οι ιπτάμενοι στο Καλλιμάρμαρο, το πρώτο cyborg, Πεντέλη, Ταΰγετος και όχι μόνο (pics+vds)

Απ' τους «ιπτάμενους» στο Καλλιμάρμαρο, μέχρι το παρθενικό cyborg με τη σφραγίδα των αρχαίων Ελλήνων, τη μυστήρια σπηλιά στους Φούρνους κι απ' την Πεντέλη μέχρι τον Ταΰγετο και την Ικαρία, η Ελλάδα είναι γεμάτη παραφυσικά φαινόμενα. Καλά το μαντέψατε: Σήμερα ασχολούμαστε με X-Files αλά ελληνικά, ξεκινώντας από μία αφήγηση. Προσωπική. Που αποδείχθηκε, πάντως, από άλλο... έργο. Συνεχίστε την ανάγνωση. Οι εμπειρίες που μπορεί να σε μπερδέψουν

9 Ιουλίου 2002. Εννιά το βράδυ. Καθόμουν αναπαυτικά στη σεζλόνγκ στη βεράντα μου στην Κεφαλλονιά με παρέα, απολαμβάνοντας μεθυστικό κρασί, ρομπόλα πιθανόν, το ντόπιο κεφαλονίτικο «αστέρι» και μια θέα που σου έκοβε την ανάσα. Μετά από 20 λεπτά φιλοσοφίας και θέασης «out there», βλέπουμε ένα περίεργο στρογγυλό πράσινο «ιπτάμενο» με μακριά «ουρά» να πετάει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σιγά-σιγά άρχιζε να χάνεται σιγά-σιγά στο χάος, δημιουργώντας, κατά την απομάκρυνσή του, φωτεινό κύκλο γύρω απ' το περίγραμμά του. Η εμπειρία, συγκλονιστική.

Η κοινή πια παραδοχή ότι μαθηματικά δεν στέκει στις χιλιάδες των πλανητών που απαρτίζουν το πλανητικό μας σύστημα και τους λοιπούς γαλαξίες να είμαστε οι μόνοι  «εκλεκτοί» ζωντανοί, (είναι και αυτό πολύ ομφαλοσκοπικό άλλωστε), επιτέλους αποδεικνύεται εμπράκτως! Έτσι νόμιζα εκείνη τη στιγμή. Το θέαμα με άφησε άναυδη, δυστυχώς όμως η κάμερα δεν είναι stand by για να το καταγράψει.

Μένω εκεί και φτάνοντας στην Αθήνα, ρωτώντας ειδικούς επί του θέματος, μαθαίνω -προς λύπη μου, πάντως- ότι εκείνη την εντελώς πρωτόγνωρη «σεκάνς» της ζωής μου δεν είδα εξωγήινους όπως πίστευα μέχρι την επιστροφή στο «κλεινόν άστυ». Ό,τι είδα με την κολλητή μου είχε να κάνει με τη NASA, που είχε κάποια βάση της στην Ιταλία κι εκείνη την περίοδο τέσταρε... διαστημόπλοιο.

Όλη η Ελλάδα είναι «τόπος-παράθυρο»

Αν η δική μου εμπειρία δεν είχε να κάνει με paranormal activities, με παραφυσικές, εξωγήινες δραστηριότητες, όπως έγραφε (θυμάστε;) και ο φάκελος των τηλεοπτικών X-Files, η Ελλάδα είναι γεμάτη μυστήρια φαινόμενα.

Είναι από αυτές τις χώρες που θεωρούνται «τόποι-παράθυρα», όπως τις αποκαλούν οι μεταφυσικοί ερευνητικοί κύκλοι. Φίλος, ηλεκτρονικός μηχανικός είναι online μονίμως με τη NASA και καταγράφει τους ήχους που λαμβάνει η NASA απ' το διάστημα. Πάντως, όσο κι αν στο παρελθόν ειδικά οι Αμερικανοί είχαν κόλλημα με τα ΑΤΙΑ, εξ ου και τη δεκαετία του '80 ξεπήδησε το επάγγελμα «ουφολόγος» - μη σας κάνει εντύπωση-, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Τότε και μέχρι τα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 20ού αιώνα, το 60% των Αμερικανών πίστευε πως «δεν είμαστε μόνοι μας». Τώρα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ούτε το 1/3, μιλάμε δηλαδή για ποσοστό μικρότερο του 33% δεν το πιστεύει. Όσο για τον φίλο με την εμμονή στη NASA, δεν γνωρίζω, πέραν των ήχων των μυστήριων, των προφανώς εξωγήινων, αν έχει βγάλει κάποιο συμπέρασμα. Το σίγουρο, ωστόσο, είναι πως η Ελλάδα είναι γεμάτη Χ-Files. Και η ιστορία ξεκινά από παλιά...

Ήταν οι αρχαίοι Έλληνες εξωγήινοι; 

Εκτός απ' τις παραδόσεις πως οι Μάγια και οι Ίνκας , ακόμα και οι Αιγύπτιοι ήταν εξωγήινοι, η παράδοση πως στην ίδια συνομοταξία συγκαταλέγονται οι αρχαίοι Έλληνες διαιωνίζεται. Περίπου. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για την κατασκευή του του πρώτο cyborg, με το όνομα Τάλως. Εκείνου το χάλκινου «τριγίγα» που απωθούσε τους εισβολείς από τον Κρήτη. Ο Ηγισίστρατος έφτιαξε το πρώτο τεχνητό πόδι, κάτι που στη συνέχεια αντιμετωπίστηκε ως υπεράνθρωπη ικανότητα για τα δεδομένα της εποχής και τον κατέτασσε ανάμεσα στους Έλληνες «εξωγήινους». Και να' ταν μόνο αυτό... Η αρχαία Ελλάδα ήταν πλημμυρισμένη από τέρατα, που θεωρούνται μυθικά κι έγιναν αντικείμενο μελέτης στα τηλεοπτικά Χ-Files που βασίζονται στις εμπειρίες του Νικ Πόουπ και μεταφέρθηκαν απ'  τον Κρις Κάρτερ στην τηλεόραση για την γνωστή σειρά.

Ο κ. Συμεωνίδης, απ' τους πλέον διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, γεωλόγους και παλαιοντολόγους στην Ελλάδα, έφερε στο φως την περίπτωση της γιγάντιας χερσαίας χελώνας, το είδος Testudo schafferi, που βρέθηκε στο Πικέρμι κι έζησε στην Σάμο πριν από 5,5-6 εκατομμύρια χρόνια. Η Ελλάδα ήταν φουλ στα προϊστορικό τέρατα. Χαλικοθήρια, μαχαιρόδοντες, μαμμούθ 4 μέτρων (με βάση την Πελοπόννησο) και πολλά άλλα... Αν όμως, όλα αυτά φαίνονται φαίνονται φυσιολογικά, ακόμα και για τους αρχαίους Έλληνες, δεν εξηγούνται πολλά άλλα ελληνικά.  Σαφώς μεταγενέστερα. Πολύ.

Ο Όλυμπος 

Θεάσεις ΑΤΙΑ, περίεργων φωτών, κρυπτών, ακόμα και ολόκληρων βάσεων στο εσωτερικό του. Τα περισσότερα έχουν ακουστεί για την τοποθεσία Καλάγια. Εκεί, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, υπάρχει μια είσοδος-έξοδος ιπτάμενων αντικειμένων, με έναν βράχο να… αποϋλοποιείται και να γίνεται πύλη στο άγνωστο! Θυμίζει με άλλα λόγια κάτι σαν τις φιλμικές σκουληκότρυπες που έχουμε δει στο σελιλόιντ ουκ ολίγες φορές. Κάποιοι, δε, υποστηρίζουν ότι το βουνό είναι κούφιο και στο εσωτερικό του υπάρχουν τεράστιες στρατιωτικές βάσεις…

 Ο μυστήριος «μαύρος σκύλος»  σε σπηλιά στους Φούρνους 

Σε μια νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων κυκλοφορεί μια παράδοση που έχει να κάνει με μια σπηλιά την οποία φυλά ένας μαύρος «σκύλος», με σκοπό να προστατεύσει τους θησαυρούς της. Πριν από 40 περίπου χρόνια, ένας ντόπιος ψαράς, ο Δ.Κ., μπήκε στη σπηλιά και μετά από ένα 24ωρο βρέθηκε από ψαράδες στη μέση του Ικάριου πελάγους. Το σώμα του ήταν γεμάτο κρυοπαγήματα, το δέρμα του είχε μαυρίσει, ήταν σχεδόν σάπιο και συν τοις άλλοις, δεν έβλεπε πια. Το μόνο που έλεγε στο παραλήρημά του ήταν για κάποιον «μαύρο ... σκύλο», που ερμηνεύτηκε απ' τον κύκλο του ως μεγαλόσωμος μαύρος άντρας. Ο αδελφός του ψαρά, προκειμένου να διαπιστώσει το αληθές του γεγονότος, πήγε με μια ομάδα στην ίδια νησίδα. Μετά από μια περίπου ημέρα, γύρισε μόνος του, κολυμπώντας. Στο χέρι του είχε μόνο ένα κομμάτι υφάσματος σε μοβ χρώμα και κεντημένα πράσινα σύμβολα πάνω του.

Μετά από πολύ καιρό, αποφάσισε να μιλήσει γι' αυτά που είδε: «Μπαίνοντας στη σπηλιά μύριζες σαπίλα. Ίσως από ψόφια ψάρια. Τα πόδια σου σιγά-σιγά παρέλυαν. Ήταν σα να έβγαιναν αστραπές μέσα από τους βράχους. Είχα τυφλωθεί απ' τη λάμψη. Δεν μπορούσα να δω. Δεν έβλεπα καν τα τοιχώματα. Κάποια στιγμή άρχισα να κατηφορίζω. Το τελευταίο που θυμάμαι είναι ότι είδα τους υπόλοιπους της ομάδας μου να τους ρουφάει το νερό μέσα σ' ένα θολό, ομιχλώδες σκηνικό. Πριν καλά καλά καταλάβω τι έγινε, βρέθηκα στην είσοδο της σπηλιάς, ενώ η βάρκα μου είχε εξαφανιστεί. Έτσι, συνέχισα κολυμπώντας, για να διαπιστώσω πολύ αργότερα, ότι ενώ κολυμπούσα κρατούσα ένα κομμάτι ύφασμα στο χέρι μου».

 Πυραμίδες α λα ελληνικά 

Η αρχαιότερη στην Ευρώπη λέγεται πως είναι η πυραμίδα του Αμφειού, κοντά στην Θήβα, που χρονολογείται από το 2.000 π.Χ. Η πυραμίδα του Ελληνικού στο Κεφαλάρι του Αργους (για την οποία ο Παυσανίας αναφέρει ότι είναι ένα ταφικό μνημείο σε ανάμνηση της πρώτης μάχης στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ασπίδες), η πυραμίδα στο Αυγούρειο της Επιδαύρου, καθώς και του Ταΰγετου είναι οι πιο χαρακτηριστικές στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, η πυραμίδα του Ταΰγετου για πολλούς θεωρείται τεχνητή. Ο Γ. Γιαννόπουλος, ερευνητής από την Πάτρα, αναφέρει: «Είναι η ψηλότερη στον κόσμο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.404 μ. Χαρακτηριστικό είναι πως οι περισσότερες ελλαδικές πυραμίδες καταστράφηκαν μετά την καταστροφή της Αγηίδας - κατά τον δεύτερο μεγάλο κατακλυσμό.» Θεωρεί πως είναι τεχνητή λόγω της κατασκευής της, της απόλυτης γεωμετρικότητάς της και των λαξευμένων πετρών. Συνάδελφοί του, ερευνητές, υποστηρίζουν πως η ονομασία της Λακωνίας προέρχεται από την λέξη λας που σημαίνει λίθος και την κωνία (κωνικός) για να καταλήξουν στο αξίωμα πως η Λακωνία πήρε  τ' όνομά της από τις πολλές πυραμίδες που υπήρχαν εκεί.

Ο πρώτος που μελέτησε την πυραμίδα του Ταΰγετου ήταν ο μηχανικός Βασίλης Βασιλάκης από τη Σπάρτη. Ο κ. Βασιλάκης πρέσβευε πως αποκλείεται η πυραμίδα να είναι τεχνητή, διότι δεν υπήρχε κάποια αιτία για να σκαλίσουν οι πρόγονοί μας στο βουνό πυραμίδα. Εκτός αν είχαν προέλθει από εκεί και κατέβει στη Γη. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο ερευνητή, δε, η οπτική γωνία απ' την οποία θα δεις την πυραμίδα διαμορφώνει και το οπτικό αποτέλεσμα. Έτσι, από μια πλευρά μπορεί να φαίνεται ως μια τέλεια κατασκευή πυραμίδας, ενώ από άλλη, κατηφορίζει!

Νεότεροι ερευνητές όπως ο Θανάσης Νάσκαρης διαπίστωσαν πως στους πρόποδες της πυραμίδας βρίσκεται υπόγεια είσοδος σε βάθος 10 μέτρων, που συνεχίζει οριζόντια και πιθανότατα κατευθύνεται προς την αρχαία Βέργα. Ο Νάσκαρης μού έχει τονίσει στο παρελθόν πως πρόκειται, βάσει λογικής, για το πέρασμα απ' τη Μεσσηνία στη Λακωνία. Αυτό συνάδει και με τα κείμενα των αρχαίων Βοργίων, που έγραφαν για ένα σύντομο πέρασμα απ' τη μία στην άλλη περιοχή. Επειδή η πυραμίδα αποτελεί σύμβολο του αρχέγονου ιερού βουνού κι αναπαριστά και την ανάβαση του ήλιου στον ουρανό, επικρατεί η άποψη ότι η κορυφή του Ταΰγετου χρησιμοποιείτο σαν συλλέκτης κοσμικής ενέργειας.

Στη συγκεκριμένη, μάλιστα, κοιλότητα οι ερευνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως σε υψόμετρο 2.000 μέτρων υπάρχει φυσική πλαγιά σε κοιλότητα, με βράχο που έχει ζωγραφισμένους πάνω από 40 ιερογλυφικούς χαρακτήρες. Με τα δεδομένα της εποχής - τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που είναι γνωστά- ούτε τα ιερογλυφικά εξηγούνται, ούτε και η κατασκευή σε τόσο μεγάλο υψόμετρο...

TIP

Έχει κατά καιρούς επισημανθεί η περίεργη σκιά της βραχοπυραμίδας του Ταϋγετου κατά την Ανατολή και τη Δύση του ήλιου.

Τα Καβείρια μυστήρια

Από τη Λήμνο, κατά την αρχαιότητα, επειδή έσβηναν όλες οι φωτιές, όλοι πήγαιναν στη Δήλο για να φέρουν την ιερή φωτιά προκειμένου να τελέσουν τα Καβείρια μυστήρια. Από αυτή την ιερή φωτιά, έπαιρναν φως όλα τα σπίτια, αλλά οι ιερείς και όσοι συμμετείχαν στην τελετουργία, μιλούσαν αλλόκοτα, έδιναν παράξενους χρησμούς... Ήταν δηλαδή κάτι σαν το Άγιο Φως ή μάλλον προπομπός του. Όσο μάλιστα διαρκούσαν τα Καβείρια μυστήρια (πάνω από το νησί εκείνες τις ημέρες ήταν το πιο λαμπερό αστέρι, ο Σείριος - το αστέρι του θεού Απόλλωνα) άνοιγαν μεγάλα ενεργειακά πεδία. Αυτά συνοδεύονταν από θεάσεις περίεργων φαινομένων, τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες συνέδεαν με την έλευση του Απολλώνιου φωτός. Οι νεότεροι μίλησαν για θεάσεις UFO.

X-Files με θέα το ηφαίστειο της Σαντορίνης 

Ένας Έλληνας με την κοπέλα του και με άλλο ένα ζευγάρι πήγαν στα Φηρά το καλοκαίρι του 1991 για να φωτογραφήσουν την Ανατολή, που είναι εξίσου εντυπωσιακή με το ηλιοβασίλεμα. Στο βάθος του ορίζοντα φανερώθηκε ένα αντικείμενο που είχε το σχήμα ελικοειδούς πούρου. Οι έλικες είχαν πολυάριθμα φώτα. Το θέαμα τούς μάγεψε, όμως, ξαφνικά όταν το αντικείμενο άρχισε να πλησιάζει προς το μέρος τους, άλλαξε σχήμα, έγινε τριγωνικό. Το αξιοπερίεργο είναι πως δεν μεγάλωσε, αλλά έμεινε μικρό (κάτι που αντιτίθεται στους νόμους της Φυσικής).

Μετά από αυτή την περίεργη θέαση, το ζευγάρι, στο ξενοδοχείο του πια, με κλειστά τα παντζούρια, προσπάθησε να κοιμηθεί και να επαναφέρει στη μνήμη του την εμπειρία. Την ώρα που ο άντρας ήταν ξαπλωμένος μπήκε έντονο φως στο δωμάτιο κι έβαλε το χέρια του κόντρα στο φως. Εκείνη τη στιγμή, δε, σύμφωνα με όσα είπε στον Τύπο της εποχής, δεν έβλεπε το χέρι του, ενώ το φως ανέβηκε μέχρι το στήθος του. Αμέσως, εκείνος ένιωσε φόβο και το αντικείμενο εξαφανίστηκε. Το contact με το εξωγήινο «ον» -που μάλιστα είχε περιγραφεί και στις τηλεοπτικές «Αϋπνίες»- λόγω του φόβου του πρωταγωνιστή, δεν πέτυχε.

Μικροί νυχτερινοί «επισκέπτες»

Το ακόλουθο περιστατικό συνέβη στη Χαλκίδα λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δύο φίλες έτυχε ένα βράδυ να κοιμηθούν στο ίδιο κρεβάτι στο σπίτι της μιας. Κάποια στιγμή, ενώ η μία αποκοιμήθηκε, η άλλη ένιωσε επάνω της κάτι να περπατάει. Θεώρησε πως ήταν έντομο και έτσι ξύπνησε. Όμως, επάνω της όπως είπε στη συνέχεια στους δικούς της ανθρώπους, περπατούσαν μικρά παράξενα ανθρωπάκια. Αυτό το διαπίστωσαν, τρόπον τινά, την επόμενη ημέρα, βλέποντας διάσπαρτες μελανιές στο σώμα της. Μελανιές που, υποθετικά, είχαν δημιουργήσει τ' ανθρωπάκια στο κορμί της...

Οι αόρατοι μοναχοί στο Άγιον Όρος 

Η χερσόνησος του όρους Άθω της Χαλκιδικής είναι διάσπαρτη από μονές, σκήτες, ησυχαστήρια και σπηλιές που κατοικούν οι σύγχρονοι αναχωρητές σε πλήρη απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο. Το περιβόλι της Παναγίας, όπως είναι γνωστό σήμερα, φαίνεται ότι από παλιά αποτελούσε τόπο πνευματικής άσκησης, μόνο που στην αρχαιότητα το άβατο ίσχυε για τους άντρες και όχι για τις γυναίκες.

Πολλές είναι οι ιστορίες που ακούγονται για τους ερημίτες και τις εμπειρίες τις δικές τους όπως και ορισμένων επισκεπτών. Εδώ ασκήτευσαν μερικές από τις σπουδαιότερες πατερικές μορφές, όπως ο Παϊσιος και ο Σοφρώνιος, ενώ μια παράδοση θέλει το Όρος της Παναγίας να διοικείται από εννέα αόρατους μοναχούς (κατ’ άλλους 12) που μοιάζουν πολύ με τους βοδισάτβας της ανατολικής μυστικής παράδοσης.

Σύμφωνα με μια άποψη, το όρος Άθως θα είναι ένα από τα τρία μέρη στον κόσμο όπου δεν θα είναι εφικτό να βαδίσει ο Αντίχριστος. Και τα τρία αυτά  «άβατα»  του Αντιχρίστου, κατά μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση, είναι αφιερωμένα στην Παναγία…

Αγία Θεοδώρα Αρκαδίας 

Δέος προκαλεί στους επισκέπτες το εκκλησάκι της  Αγίας Θεοδώρας Αρκαδίας. Στη σκεπή του έχουν φυτρώσει περίπου 18 μεγάλα δέντρα, των οποίων οι ρίζες δεν φαίνονται πουθενά και προσδίδουν στο ναΐσκο ένα δυσανάλογα μεγάλο για το μέγεθός του βάρος, που λέγεται πως αποτελεί αίνιγμα για τους ειδικούς!

Η παράδοση αναφέρει ότι στην πραγματικότητα είναι το σώμα της Αγίας Θεοδώρας Βάστας που μαρτύρησε άδικα και το σώμα της έγινε ναός, τα μαλλιά της δέντρα και το αίμα της ποτάμι. Είναι μια μαγευτική, προσβάσιμη τοποθεσία με πολλή θετική ενέργεια, που αξίζει να επισκεφτείτε.

Τα στοιχειωμένο σπίτι στα Εξάρχεια  

Τέλη της δεκαετίας του '80. Νεαρός, τότε, rocker αποφασίζει να μετακομίσει στα Εξάρχεια σ' ένα παλιό σπίτι. Το σπίτι είναι τεράστιο και το ενοίκιο πολύ χαμηλό, άρα, σε πρώτο χρόνο, κελεπούρι. Όσο παλιό κι αν είναι. Το πρώτο βράδυ αρχίζει και ακούει περίεργους θορύβους, ενώ βλέπει ότι τα έπιπλα του σπιτιού μετακινούνται κατά βούληση. Αποφασίζει να το ξεχάσει, να το θεωρήσει ψευδαίσθηση. Κοιμάται. Το επόμενο πρωινό ετοιμάζει τον αφρό και το ξυράφι του για να ξυριστεί. Αίφνης, το ξυράφι φεύγει απ' τα χέρια του, εκείνος δεν έχει κανένα έλεγχο πάνω στο αντικείμενο, και το ξυράφι αγγίζει την άκρη του προσώπου του, κόβοντάς την. Ο νεαρός αποφασίζει να μην το βάλει κάτω. Περιγράφει την εμπειρία του στους φίλους του, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει.

Οι ίδιοι αποφασίζουν να έρθουν να δουν ιδίοις όμμασι τι έχει συμβεί. Διαπιστώνουν ότι το σπίτι κατοικείται και από «πνεύματα». «Πνεύματα» που δεν θέλουν ν' αφήσουν κανένα να μοιραστεί τον ίδιο χώρο με αυτούς, σε αντίθεση με τον Michael Caine και την Maggie Smith στο σινεμά - που ήταν τα πλέον καλόβολα φαντασματάκια. Οι φίλοι του νεαρού βλέπουν τα έπιπλα να μετακινούνται, αντικείμενα να ίπτανται και εφεξής παύουν να τον θεωρούν παρανοϊκό. Το συγκεκριμένο σπίτι απ' τα τέλη της δεκαετίας του '80 έχει πάψει να κατοικείται. Τυχαίο; Κι αν τα πνεύματα έχουμε συνδέσει με βρετανικούς μύθους και θριλεράκια που ξεπήδησαν απ' το σινεμά την δεκαετία του '40, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση.

Πεντέλη: ο σημαντικότερος ίσως τόπος-παράθυρο" στην Ελλάδα 

Η Πεντέλη είναι απ' τις πλέον προσφιλείς στους ελληνικούς μεταφυσικούς κύκλους. Ο Γιώργος Μπαλάνος, απ' τους παλαιότερους ερευνητές, έχει πει πολλά επί του θέματος. Βέβαια, δεν είναι ο μόνος. Η Πεντέλη, τόσο για τους γέροντες της περιοχής όσο και για τους νεότερους, θεωρείται μέγας «τόπος-παράθυρο», με θέα στην παραφυσική δραστηριότητα. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 εμφανίστηκαν σκαπτικά μηχανήματα δημιουργώντας τεράστια τούνελ που λέγεται πως χωρούσαν ακόμα και τρία τρένα. Οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν σχετικά επερώτηση στη Βουλή και ο τότε αρμόδιος Υπουργός, απάντησε: «Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια». Τότε, ειπώθηκε και γράφτηκε πως το κράτος δημιουργούσε καταφύγια σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης.

Εν τω μεταξύ, η κατασκευαστική που ανέλαβε το έργο ποτέ δεν γνωστοποιήθηκε, ενώ μετά την ολοκλήρωση του έργου, το τούνελ ήταν γεμάτο αντικαταθλιπτικά χάπια. Οι ντόπιοι το συνδέουν με την γνωστή σε όλους μας σπηλιά του Νταβέλη που, αν και αποτελεί μνημείο ιστορικής αξίας, δεν είναι ανοιχτή στο κοινό. Ο Μπαλάνος διαπίστωσε ότι πολλές φορές συγκεντρώνονταν στη σπηλιά δεκάδες γάτες χωρίς κανένα -προφανή- λόγο.

Για να επιστρέψουμε, όμως, στο στόρι με τα σκαπτικά μηχανήματα, μετά την εξίσου αιφνίδια εξαφάνισή τους (όπως ήταν άλλωστε και η εμφάνισή τους),  οι κάτοικοι άρχισαν να περιγράφουν θεάσεις UFO: ιπτάμενους δίσκους με φωτάκια ολόγυρά τους. Αυτού του είδους οι θεάσεις, σύμφωνα με την επιστήμη, εξηγούνται. Τουλάχιστον εν μέρει. Ορισμένα ορυκτά, τα οποία πάντως δεν έχουν κατανομαστεί, που βρίσκουμε στην περιοχή κάνουν αντανακλάσεις στον χώρο, λόγω των τεκτονικών πιέσεων που υφίστανται απ' το υπέδαφος. Αποτέλεσμα; Δημιουργούνται αυτά τα φλας στον ορίζοντα που ο κόσμος περνά για ιπτάμενους δίσκους.

Η Πεντέλη φυσικά είναι γνωστή και για το αντιβαρυτικό της πεδίο. Σε συγκεκριμένο σημείο της, ενώ ο δρόμος είναι κατηφορικός, λύνοντας το χειρόφρενο του αυτοκινήτου, αντί να κατηφορίζεις ανεβαίνεις προς τα πάνω. Αυτό πλέον εξηγείται επιστημονικά. Το μαγνητικό πεδίο της περιοχής είναι έντονο, όμως τα ορυκτά που συνδέονται με τις θεάσεις UFO δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Ενδεχομένως πρόκειται για κομμάτια μετεωριτών που ξέμειναν στους αιώνες.

TIP

Υπάρχουν και άλλες σφραγισμένες σπηλιές στην Ελλάδα, πέραν αυτής του Νταβέλη, όπως τα σπήλαια που βρίσκονται στον Ταΰγετο κι αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα παράξενων σπηλαίων. Για να συμπληρώσουμε στα των πυραμίδων του Ταΰγετου, κατά την αρχαιότητα πιστευόταν πως εκεί κατοικούσε η κατώτερη θεότητα Ταϋγέτη. Από τις αρχαιολογικές έρευνες έχουν βρεθεί στην περιοχή αναθήματα που χρονολογούνται στην Μυκηναϊκή εποχή.

Οι Χ-Files (;) πρώην βάσεις της Νέας Μάκρης

Κάποιοι ερευνητές από ειδικά περιοδικά συνδέουν το αντιβαρυτικό πεδίο της Πεντέλης και με τις παλιές βάσεις στη Νέα Μάκρη... Συγκεκριμένα, για τις βάσεις αυτές, οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως είναι γεμάτες υπόγειες στοές. Εκεί, κατά την διαμονή των Αμερικανών, λένε πως πραγματοποιούνταν πειράματα σχετικά με το αντιβαρυτικό πεδίο της περιοχής. Το μυστήριο ωστόσο είναι πως μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, οι στοές αυτές σφραγίστηκαν. Ναι, και αυτές.

Οι μαύροι ιπτάμενοι στο Καλλιμάρμαρο

Στην περιοχή του Αρδηττού, απ' την δεκαετία του '60 και μέχρι σήμερα, πολλοί κατά καιρούς υποστηρίζουν ότι έχουν δει «ιπτάμενους μαύρους ανθρώπους».  Η συγκεκριμένη περιοχή, όμως, έχει και την φήμη πως αποτελεί ένα κολοσσιαίων διαστάσεων τούνελ, που ουσιαστικά διασχίζει όλη την Αττική. Στους αρχαίους χρόνους, λέγεται πως υπήρχε ένα τούνελ που διακλαδιζόταν από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, έκανε παρακλάδι προς το παλιό Υδραγωγείο στο Κολωνάκι και συνέχιζε προς την Πεντέλη, στην περιοχή της Δουκίσσης της Πλακεντίας. Οι οδοί αυτοί βέβαια δεν είναι προσβάσιμες στο κοινό κι έτσι, απλούστατα, η φήμη έμεινε φήμη.

Τα φιδάκια της Κεφαλλονιάς, το balmen εκκλησάκι  στην Ικαρία και άλλα Χ-Files α λα ελληνικά 

Πάρα πολλές ιστορίες ακόμα συνδέονται με περίεργα φαινόμενα. Τα φιδάκια της Κεφαλλονιάς, που εμφανίζονται κάθε Δεκαπενταύγουστο -αποκλειστικά- στο νησί και οι κάτοικοι αν δεν εμφανιστούν τότε το θεωρούν γρουσουζιά, τα δρακόσπιτα του Υμηττού, η τεχνητή καταβόθρα στην Κωπαΐδα, και επίσης το εκκλησάκι balmen στην Ικαρία, που συνδέεται με τον πολιτισμό της μονολιθικής λατρείας και το βρίσκεις μόνο στην Ουαλία και την Αγγλία, είναι μερικά ακόμα απ' τα μυστήρια φαινόμενα της χώρας.

Κλείνουμε με βίντεο με το «στοιχειωμένο» σανατόριο της Πάρνηθας και... καλές θεάσεις.

Το στοιχειωμένο σανατόριο της Πάρνηθας