Εξοικονόμηση νερού: Μερικά tips για να το καταφέρουμε

Πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε νερό για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να μειώσουμε τους λογαριασμούς μας;

Το πόσιμο νερό αντιπροσωπεύει το 10% της συνολικής ποσότητας νερού που υπάρχει στον πλανήτη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FΑΟ), τα επόμενα 25 χρόνια η σπατάλη στην χρήση του νερού θα σημειώσει αύξηση της τάξης του 40%.

Η έλλειψη νερού είναι κάτι που μας αφορά όλους. Πολλοί όμως έχουμε καθημερινές συνήθειες που όχι μόνο δεν βοηθούν στην εξοικονόμηση νερού, αλλά συντελούν και στη σπατάλη και άσκοπη κατανάλωσή του, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται εντονότερο.

Ως ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, μπορούμε να αλλάξουμε ελάχιστα κάποιες από τις συνήθειές μας, χωρίς να επηρεάσουμε την καθημερινότητά μας.

Τι θα μπορούσε λοιπόν να κάνει κανείς για να περιορίσει τη σπατάλη που γίνεται σήμερα σε μια σειρά από καθημερινές δραστηριότητες ;

Ακολουθούν απλοί και χρήσιμοι τρόποι εξοικονόμησης νερού:

  • Κλείνουμε τις βρύσες: Αφήνουμε τη βρύση ανοιχτή μόνο όταν τη χρειαζόμαστε πραγματικά. Μπορούμε να κλείνουμε τη βρύση όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας ή σαπουνίζουμε τα πιάτα μας.

  • Βράζουμε μόνο την ποσότητα που θα χρειαστούμε: Εξοικονομούμε νερό, χρήματα και ενέργεια βράζοντας μόνο την ποσότητα νερού που χρειαζόμαστε.

Διαβάστε την συνέχεια στο ecoearth.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM