Retro affairs: 3 διάσημα ζευγάρια κι 1 άγνωστο σ' εμάς ειδύλλιο, που συζητήθηκε τρελά (photos)

Διάσημα ζευγάρια, με τα οποία ασχολήθηκε όλος ο πλανήτης στο στόχαστρό μας. Κάνουμε όμως και μια ειδική αναφορά στη Dorothy Dandridge και τον πιο ωραίο μαύρο -ever, μάλλον- τον Harry Belafonte. Ένα ειδύλλιο που εδώ δεν πολυγνωρίζουμε και το οποίο, στην εποχή του, συζητήθηκε τρελά. Τρελά όμως.  Harry Belafonte-Dorothy Dandridge

Η Dorothy, που μάλλον η πλειονότητα δεν γνωρίζετε ήταν Αφρο-Αμερικάνα, υποψήφια -αν δεν απατώμαι, η πρώτη κιόλας- για Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού το '54 για την "Carmen Jones". Στην 27η απονομή των Όσκαρ, μπορεί να το πήρε το αγαλματίδιο η Grace Kelly, αλλά τα φλας στράφηκαν στην εκπληκτική ερμηνεία της.

Ξεκίνησε ως παιδί θαύμα με την αδελφή της (λέγονταν The Wonder Children και μετονομάστηκαν σε Dandridge Sisters το '34). Ένωσαν, δε, τις δυνάμεις τους με τη συμφοιτήτριά τους στον χορό και  πιο διάσημη (ναι, ναι, τη λατρευτή) Etta Jones!!! Πάμε λοιπόν και στον Belafonte, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε στο φιλμ ' ο Τύπος τότε είχε "οργιάσει" για ειδύλλιο μεταξύ τους.

Η Dorothy Jean Dandridge, όπως ήταν το πλήρες ονοματεπώνυμό της, έζησε ένδοξες στιγμές -μάλιστα, είχε και τη συμβολή της Max Factor παρακαλώ για να είναι τέλεια στους ρόλους τους, όπως στον προαναφερθέντα και πιο glorious της- ενώ υπήρξε και τραγουδίστρια και χορεύτρια.

Όσο για τη σχέση της με τον Harry, δεν πιστοποιούνται πολλά, όμως από μόνο του το στόρι είχε ένα κάτι, ένα ενδιαφέρον που προβόκαρε τον Τύπο για καιρό.

Αυτά και πάμε σούμπιτο στο φωτογραφικό υλικό απ' όλα τα διάσημα ζευγάρια που μας εμπνέουν - και έγραψαν ιστορία. Το καθένα με τον τρόπο του.

Frank Sinatra-Ava Gardner

Image removed.

Οrson Welles-Rita Hayworth

Image removed.

Paul Newman-Joanne Woodward

Image removed.

Image removed.

Image removed.