Από που προέρχονται τα κουτάβια που βρίσκονται στα pet shops;

Έχετε αναρωτηθεί τι σημαίνει ο όρος “puppy mils”;

Στην ουσία, τα puppy mills δεν είναι τίποτε άλλο παρά «εργοστάσια» μαζικής παραγωγής κουταβιών που με την ταμπέλα του «καθαρόαιμου» διοχετεύονται στην αγορά. Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, έχει παγκόσμια έκταση.

Πόσες φορές δεν έχουμε χαζέψει απίστευτες φατσούλες που χοροπηδάνε, γαβγίζουν, ή είναι κουλουριασμένα σε μια γωνιά, καθένα με τον τρόπο του διεκδικεί την προσοχή μας, με ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα σπίτι.

Αρκετοί έχουν υποκύψει στον πειρασμό και πιο συχνά και στις πιέσεις των παιδιών τους και αγοράζουν ένα καθαρόαιμο ζωάκι. Επιλέγουν ζωάκι ράτσας θέλοντας να διασφαλίσουν την υγεία των σκύλων τους αναζητώντας τις χρόνιες παθήσεις που ενδέχεται να έχει η συγκεκριμένη ράτσα.

Ελάχιστοι, όμως, είναι αυτοί που γνωρίζουν από που προέρχονταν αυτά τα ζωάκια που κοσμούσαν παλαιότερα τις βιτρίνες των pet shop, και εισάγουν εκτροφεία στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα. Κάποιες φορές ακόμη και οι ίδιοι έχουν άγνοια για τις συνθήκες γέννησης, διαβίωσης και μεταφοράς των ζώων αυτών.

Ήδη στην χώρα μας έχει απαγορευτεί -εν μέρει- η πώληση κατοικίδιων ζωών σε καταστήματα pet shop.

Τα ζωάκια αυτά στην πλειονότητά τους είναι προϊόντα puppy mills.Image removed.Τι είναι τα puppy mills;

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Εταιρεία για την Πρόληψη της Σκληρότητας στα Ζώα (ΑSPCA), ο όρος puppy mills χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τις μεγάλης κλίμακας εμπορικές επιχειρήσεις αναπαραγωγής σκυλιών όπου δίνεται προτεραιότητα στο κέρδος σε σχέση με την ευημερία των σκύλων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζεται ότι παράγονται με αυτόν τον τρόπο, περισσότερα από 500.000 κουτάβια το χρόνο. Στην Ανατολική Ευρώπη, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας έχουν πληθώρα τέτοιων «εκτροφείων».  Από αυτά εισάγονται κυρίως τα ζώα που έχουν πλημμυρίσει την ελληνική αγορά. Η αλήθεια είναι ότι τα ζώα αυτά συχνά απέχουν από τα πρότυπα της φυλής και η πλειοψηφία τους παρουσιάζει γονιδιακά ελαττώματα.

Διαβάστε την συνέχεια στο pet2u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM