Ιγκουάνα: Όσα χρειάζεται να ξέρεις πριν το επιλέξεις για κατοικίδιο

Το ιγκουάνα δεν βρίσκεται συνήθως ως πρώτη επιλογή  στη λίστα των Ελλήνων όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουν κατοικίδιο.

Παρ΄ όλα αυτά, τα ιγκουάνα είναι αρκετά έξυπνα, αλλά και πολυέξοδα ζώα. Έτσι λοιπόν, πριν κάποιος πάρει την απόφαση να διαλέξει το ιγκουάνα ως κατοικίδιο θα πρέπει να λάβει υπόψη αρκετές παραμέτρους.

Όσα θα χρειαστείς 

Για να κάνεις κατοικίδιο σου ένα ιγκουάνα και να το βάλεις να ζει στο χώρο του σπιτιού χρειάζεσαι μία ειδική μεγάλη γυάλα γιατί τα ενήλικα ιγκουάνα φτάνουν ακόμα και τα δύο μέτρα.

Επειδή το ιγκουάνα έχει μάθει να ζει σε ειδικές συνθήκες και του αρέσει η θερμότητα θα πρέπει να έχεις βάλει μέσα στο κλουβί του μία ειδική λάμπα θερμότητας για να μπορεί να έχει ο χώρος του (δηλαδή το κλουβί του) θερμοκρασία από 26 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου. Θα πρέπει η λάμπα να μπορεί να εκπέμπει θερμότητα σε διαφορετικές θερμοκρασίες γιατί το βράδυ θα πρέπει να μειώνεις ενώ την ημέρα να την αυξάνεις.

Οφείλεις να προσέχεις τη διατροφή του και ποτέ να μη του δίνεις κρέας. Τα ιγκουάνα είναι χορτοφάγα ζώα που τρέφονται κυρίως με φυλλώδη φρέσκα λαχανικά εκτός από μαρούλι. Προτίμησε, λοιπόν, τις μπάμιες, τα κουκιά τα φασολάκια και τα μπιζέλια. Ενώ, σαν λιχουδιά μπορείς να του δώσεις βατόμουρα, φράουλες ή ακόμα και κομμάτια ψωμιού ολικής άλεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο pet2u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM