Έρευνα: Μεγάλο ποσοστό αρνείται να εμβολιαστεί!

Το news2u.gr πραγματοποίησε έρευνα, ρωτώντας την άποψη 1.750 κατοίκων της χώρας για το πολυπόθητο εμβόλιο - Τα νούμερα απογοητεύουν!

 

Η ηλεκτρονική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η συντακτική ομάδα του news2u.gr απογοητεύει. Η ερώτηση που τέθηκε ήταν η εξής: Θα κάνετε το εμβόλιο, ναι ή όχι; Στο γκάλοπ απάντησαν 1.700 άτομα, από διάφορες ομάδες του ελληνικού facebook, ηλικίας 18 ετών και άνω. Το 47% των ερωτηθέντων ήταν άντρες και το 53% γυναίκες.

Από τα 1.170 άτομα, λοιπόν, οι 1.195 απάντησαν ότι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο είτε έχουν είτε όχι το προνόμιο της επιλογής!

Ο αριθμός των αρνητών σοκάρει, σε μια περίοδο κατά την οποία τόσο τα κρούσματα όσο και οι θάνατοι αυξάνονται καθημερινά και οι ΜΕΘ εκπέμπουν «SOS».

Οι πιο συχνές απαντήσεις

Ζητήθηκε από τους αρνητές του εμβολίου να δικαιολογήσουν την απάντησή τους. Μερικές από τις πιο συχνές δικαιολογίες ήταν:

  1. «Φοβάμαι τις παρενέργειες» (23%).
  2. «Δεν θέλω να κάνω κανένα εμβόλιο. Είμαι κατά του εμβολιασμού» (31%).
  3. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κορονοϊός» (46%).

Κάποιοι από τους ερωτηθέντες, ενώ ψήφισαν «όχι», σχολίασαν πως αν δεν κάνουν το εμβόλιο και επηρεαστεί η καθημερινότητα ή η εργασία τους, τότε θα επέλεγαν τη θετική απάντηση. Κάποιοι άλλοι, οι οποίοι κι αυτοί διαμορφώνουν ένα ελάχιστο ποσοστό, δήλωσαν πως έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον/στη γιατρό τους και θα έκαναν ό,τι προτείνουν οι επιστήμονες.

2.102 θάνατοι συνολικά στην Ελλάδα

Μέχρι και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, 607 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. 169 (27,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 79,7%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα έχουμε συνολικά 2.102 θανάτους στη χώρα μας, όπου 842 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε αναμονή για το εμβόλιο

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αναμονή για το πολυπόθητο εμβόλιο ώστε να ξεκινήσει σιγά-σιγά η επιστροφή μας στην προ κορονοϊού εποχή. Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι ζωές μας δεν θα είναι ποτέ όπως πριν, καθώς πάντα θα είναι απαραίτητη η προσοχή ώστε να αποφευχθεί η διασπορά άλλου είδους μεταδοτικών ασθενειών και ιώσεων. Ωστόσο, το εμβόλιο, που αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Δεκέμβριο, θα δώσει πνοή σε πολίτες και υγειονομικούς υπαλλήλους και όλοι ευχόμαστε να ανασάνουν τόσο η οικονομία και οι επιχειρήσεις όσο και ο κρατικός μηχανισμός.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον εξασφαλίσει συμβόλαιο με έξι εταιρείες. «Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί ήδη πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου» ανέφερε.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM