Άνοιγμα καταστημάτων: Πού θα ξοδέψουν τα λεφτά τους οι πολίτες

Με το άνοιγμα των καταστημάτων να δίνει μια ανάσα στην αγορά έπειτα από πολύ καιρό, αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται ποιοι κλάδοι θα επωφεληθούν περισσότερο αλλά και που θα ξοδέψουν τα λεφτά τους οι πολίτες.

Της Δέσποινας Τσίρου

Εκτός από τους επιχειρηματίες, το άνοιγμα των καταστημάτων δίνει μια ανάσα και στους πολίτες, καθώς έπειτα από πολύ καιρό θα επιστρέψουν ‒έστω για ένα δίωρο‒ σε συνθήκες πριν από την καραντίνα, ξοδεύοντας τα λεφτά τους σε ό,τι επιθυμούν.

Αφού ρωτήσαμε αρκετούς ανθρώπους για το ποιες θα είναι οι πρώτες αγορές που θα τολμήσουν, σας παρουσιάζουμε τα μαγαζιά που θα αποκτήσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα μέσα στις επόμενες μέρες.

Ένδυση και υπόδηση

Το παρατεταμένο lockdown έφερε μεγάλο πλήγμα στα καταστήματα που πουλάνε ρούχα και παπούτσια. Αρκετοί πολίτες ήταν ιδιαίτερα διστακτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, καθώς, ακόμη και αν έκαναν διαδικτυακή παραγγελία με αποστολή στο σπίτι, δεν ήξεραν αν θα τους έκανε με βάση το νούμερό τους. Ένας αποτρεπτικός παράγοντας έως τώρα ήταν το ότι δεν μπορούσαν να προβάρουν εκ των προτέρων τα ρούχα και τα παπούτσια που ήθελαν.

 

Παράλληλα, μεγάλο προβληματισμό δημιουργούσε και η πολιτική επιστροφών του κάθε καταστήματος. Οι πολίτες ήταν αρκετά ανασφαλείς, καθώς δεν μπορούσε να υπάρξει φυσική παρουσία στο κατάστημα.

Κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια

Μαζί με τον κλάδο της ένδυσης - υπόδησης και τα κέντρα καλλωπισμού φαίνεται πως θα πάρουν μια ανάσα από την αβεβαιότητα των προηγούμενων ημερών. Πιο συγκεκριμένα, η πλειονότητα των γυναικών που ρωτήσαμε έχει εκ των προτέρων κλείσει ραντεβού για να φρεσκάρει την εμφάνισή της.

Γυναίκα στο κομμωτήριο με μάσκα

Αποτριχώσεις, laser, βαφές, μανικιούρ και πεντικιούρ είναι στις top επιλογές τους, καθώς αρκετές γυναίκες δεν μπορούσαν να τα κάνουν μόνες τους.

Κοσμηματοπωλεία

βιτρίνα κοσμηματοπωλείου

Ένας ακόμη «κατατρεγμένος» κλάδος, που βίωσε μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα, είναι και αυτός των κοσμημάτων. Ας μην ξεχνάμε πως η φυσική μας παρουσία στα κοσμηματοπωλεία είναι απαραίτητη, ειδικά όταν πρόκειται για αντικείμενα όπως δαχτυλίδια, που χρειάζονται κάποιου είδους μέτρηση.

Παιχνιδάδικα

κατάστημα με παιχνίδια

Τα μαγαζιά με παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους φαίνεται πως ήρθε η στιγμή να λάμψουν ξανά. Αρκετοί γονείς ανέφεραν στο NEWS2U πως ήταν αρκετά δύσκολο για το παιδί τους να αποφασίσει μέσω διαδικτύου ποιο παιχνίδι επιθυμεί. Παράλληλα, τόνισαν πως η διαδικτυακή αγορά είναι τελείως απρόσωπη, ενώ μια βόλτα στα καταστήματα είναι ένας τρόπος να περάσουν ποιοτικό χρόνο με το παιδί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM