Καλπάζει η υπογεννητικότητα - σοκαριστικά στοιχεία

Καλπάζει η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Σοκάρουν τα στοιχεία, δεν φαίνεται να αλλάζει ο συσχετισμός γεννήσεων/θανάτων

Αυτή είναι η χειρότερη είδηση των τελευταίων δέκα ετών. Διότι η υπογεννητικότητα δεν είναι απλά μία λέξη, αλλά μία κατάστασταση που επηρεάζει όλη τη λειτουργία του κράτους.

Όπως φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα, από το 2010 και μετά η υπογεννητικότητα στη χώρα μας είναι σοκαριστική. Μετά την εκτίναξη στις αρχές της δεκαετίας του '80, ήρθε και μας χτύπησε την πόρτα η οικονομική κρίση το 2010 με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των γεννήσεων.

Ο πληθυσμός στην Ελλάδα σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ανέρχονταν σε 10.268.639 άτομα εκ των οποίων 1,1 εκ αλλοδαποί. Πριν από δέκα χρόνια ο πληθυσμός είχε πλησιάσει τα 11.0000.

Σύμφωνα, όμως, με έρευνες που έκανε το σουηδικό ινστιτούτο δημογραφίας για τις ευρωπαϊκές χώρες, υπολογίζεται ότι οι Έλληνες το 2100 θα είναι μόλις 2.000.000 άτομα!

Έχει αποδειχθεί ότι το 44% των Ελληνίδων κάνει μόνο ένα παιδί, το 38% κάνει 2 παιδιά, το 12% κάνει 3 παιδιά και μόλις το 4,8% των Ελληνίδων πάνω από 4 παιδιά.

Η υπογεννητικότητα δημιουργεί τεράστιο ρήγμα στο κράτος πρόνοιας και ένας από τους λόγους που οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στρέφονται κατά των συνταξιούχων είναι αυτός. Όταν οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι από τους συνταξιούχους, τα... κουκιά δεν βγαίνουν. Κι αν στην υπογεννητικότητα προστεθεί και το κύμα φυγής των Ελλήνων προς το εξωτερικό, το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: