Έρευνα: 4 στους 10 Έλληνες θα πάνε φέτος το καλοκαίρι διακοπές

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το ΙΕΛΚΑ, φαίνεται πως 4 στους 10 Έλληνες θα πάνε φέτος το καλοκαίρι διακοπές.

Το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών διαπίστωσε κατά την έρευνα του πως οι συνήθειες που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως ένα βαθμό.

Πιο αναλυτικά, το 38% του κοινού έχει σταματήσει να φοράει γάντια μία χρήσης κατά την επίσκεψη του στα καταστήματα, το 11% θα σταματήσει άμεσα και το 13% μέσα στο 2020. Ένας στους τρεις καταναλωτές θα συνεχίσει να φοράει γάντια και το επόμενο έτος.

Παράλληλα, μεγάλα είναι και τα ποσοστά αναφορικά με τις μάσκες. Μόλις το 28% έχει σταματήσει να φοράει μάσκα στα καταστήματα, το 15% θα σταματήσει άμεσα και το 16% μέσα στο 2020. Το υπόλοιπο 41% θα σταματήσει αργότερα.

Για τους χώρους εστίασης διαπιστώθηκε πως το 33% -ένας στους τρεις- θα ξεκινήσει άμεσα τη συνήθεια του φαγητού σε εστιατόριο-ταβέρνα, ενώ 17% αργότερα μέσα στον χρόνο. Ένας στους δύο όμως δεν θα επιστρέψει στην οργανωμένη εστίαση μέσα στο 2020.

Ενώ σχετικά με τις διακοπές ένας στους τέσσερις καταναλωτές (24%) δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές όπως έκανε κάθε χρόνο. Το 17% δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές, αλλά πιο περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 27% δεν θα κάνει διακοπές φέτος, ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό 32% (ένας στους τρεις) δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει.

Τα βασικά σημεία της έρευνας

• 1 στους 2 καταναλωτές θα διατηρήσει την ίδια αγοραστική συμπεριφορά και το επόμενο δίμηνο

• 1 στους 3 καταναλωτές θα επισκεφθεί άμεσα εστιατόριο-ταβέρνα μέσα στο 2020

• 4 στους 10 καταναλωτές θα κάνουν διακοπές φέτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM