Έρευνα ΑΠΘ για κοροναϊό: «Τα κρούσματα τον Δεκέμβριο θα είναι 2.000» (vid)

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα μίας νέας έρευνας που έκανε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την έρευνα τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2.000.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης οι αριθμοί της έρευνας προκύπτουν με βάσει τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα.

Όπως ανέφερε τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, εφόσον ληφθούν νέα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη τα βασικά μέτρα για την ανάσχεση του κοροναϊού είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, λέγοντας πως «φρένο» στον ιό βάζουν και μέτρα όπως η τηλεργασία, που πρέπει να ενταθεί.

Συσκευή καθαρίζει τον αέρα

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στη συσκευή που έχει φτιάξει το ΑΠΘ η οποία, όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο, απορροφά ον αέρα, τον απολυμαίνει με υπεριώδη ακτίνα στο εσωτερικό της και στη συνέχεια τον βγάζει, καθαρό χωρίς ιικό φορτίο.

«Πρόκειται για αποδοτικό μέτρο, καθώς έδειξε ότι με τη συσκευή μειώθηκε το ιικό φορτίο κατά 55% στα μέρη που δοκιμάστηκε. Εξάλλου ο κοροναϊός είναι και αερογενώς μεταδιδόμενος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM