Επίσκεψη στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου από τον υπολογιστή μας!

Μια βόλτα στα αγαπημένα μας μουσεία από την ασφάλεια του σπιτιού μας!

Η καραντίνα μας έχει απομακρύνει από αγαπημένα πρόσωπα, συνήθειες και χόμπι και είναι σίγουρα η εποχή που αντιλαμβανόμαστε καλύτερα από ποτέ τι πραγματικά μας έχει λείψει. Αν είσαι και εσύ λάτρης, πλέον μπορείς να επισκεφθείς τα αγαπημένα σου μουσεία και να περιηγηθείς σε αυτά μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Αθήνα

μουσείο-αρχαιολογικό-Αθήνα

Είναι το σημαντικότερο μουσείο του κόσμου στον τομέα της αρχαίας τέχνης. Επίσης είναι το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας. Σε αυτό «φιλοξενούνται» πολιτισμοί που άνθισαν στον ελλαδικό χώρο από την προϊστορική εποχή έως το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου. Περιηγηθείτε στο μουσείο εδώ

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Λονδίνο Βρετανικό μουσείο

Αυτό το μουσείο που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου. Φιλοξενεί πάνω από 7 εκατομμύρια αντικείμενα. Επιτρέπει στους εικονικούς του επισκέπτες να περιηγηθούν στη Μεγάλη Αυλή και να εξερευνήσουν τη Στήλη της Ροζέτα και της Αιγυπτιακές μούμιες.  Επισκεφθείτε ηλεκτρονικά το μουσείο εδώ

Galleria degli Uffizi – Φλωρεντία

Φλωρεντία νύχτα

Βρίσκεται στο ανάκτορο της πανέμορφης Φλωρεντίας. Τα έργα που διαθέτει χρονολογούνται από τον 14ο – 18ο αιώνα και αποτελούν μία από τις σημαντικότερες συλλογές της αναγεννησιακής τέχνης. Μπορείτε να δείτε τα πανέμορφα ευρήματα εδώ.

Musée d’Orsay, Παρίσι

Παρίσι

Στο όμορφο Παρίσι, υπάρχει ένα μουσείο που φιλοξενεί τα καλύτερα έργα τέχνης της χώρας. Γάλλοι καλλιτέχνες που έζησαν και δημιούργησαν από το 1848 έως το 1914 φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο μουσείο. Πλέον μας δίνεται η δυνατότητα να περπατήσουμε μέσα σε αυτή τη διάσημη συλλογή και να ρίξουμε μια ματιά από κλασικά έργα τέχνης των Μονέ, Σεζάν και Gaugin ανάμεσα σε άλλους. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το μουσείο εδώ.

Μουσείο της Περγάμου, Βερολίνο

Πέργαμος μουσείο

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Γερμανίας ονομάζεται «Πέργαμος».  Αυτό το ιστορικό μουσείο είναι πια το σπίτι πολλών αρχαίων ιστορικών ευρημάτων, όπως την Πύλη Ishtar της Βαβυλώνας και φυσικά, τον επιβλητικό Βωμό της Περγάμου. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το μουσείο εδώ.

Μουσείο του Van Gogh, Άμστερνταμ

μουσείο Van Gogh

Οι λάτρεις του συγκεκριμένου ζωγράφου μπορούν μέσω του παρακάτω link να δουν από «κοντά» τα έργα του – διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή του, με πάνω από 200 πίνακες, 500 σχέδια και πάνω από 750 προσωπικά γράμματα. Για να τα θαυμάσετε, πατήστε εδώ.

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Μεξικό

Μουσείο ανθρωπολογίας Μεξικό

Χτισμένο το 1964, το μουσείο αυτό είναι αφιερωμένο στην αρχαιολογία και ιστορία του Μεξικού. Υπάρχουν 23 αίθουσες εκθέσεων γεμάτα ευρήματα, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού των Μάγια. Για να «επισκεφθείτε αυτό το ιδιαίτερο μουσείο πατήστε εδώ.

Λούβρο – Παρίσι

Το Λούβρο

Το Λούβρο είναι ίσως το γνωστότερο μουσείο του κόσμου. Για πολλούς είναι όνειρο ζωής μια επίσκεψη στην πόλη του Φωτός και το υπέροχο μουσείο. Η καραντίνα μας δίνει την ευκαιρία να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά. Η ιστοσελίδα του μουσείου είναι γεμάτη ειδικές περιηγήσεις. Κι αυτό διότι είναι τεράστιο και γι’ αυτό γίνονται σε συγκεκριμένα τμήματα, εστιάζοντας σε ιστορικές περιόδους. Άλλωστε, εκεί εκτίθενται περί τα 35.000 έργα τέχνης, ανάμεσά τους και αρχαία ελληνικά έργα. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το Λούβρο εδώ.

Rijksmuseum, Άμστερνταμ

Εξερευνήστε τα αριστουργήματα της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής, όπως έργα του Βέρμεερ και του Ρέμπραντ. Η Google με τις νέες τεχνολογίες της μας προσφέρει την δυνατότητα να «περπατήσουμε» μέσα στις αίθουσες και τους διαδρόμους του μουσείου πατώντας εδώ.

Μουσείο Ερμιτάζ- Αγία Πετρούπολη

Το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο. Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ωγκύστ Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές ειδών κοσμηματοποιίας. Δείτε ένα σχετικό βίντεο εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM