Αλέξης Κούγιας: Οι φορές που απασχόλησε την κοινή γνώμη

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ένα από τα ονόματα της επικαιρότητας, μιας και η ανάληψη της υπεράσπισης του σκηνοθέτη - ηθοποιού και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη ‒ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή βιασμούς (ανηλίκων)‒, αποτελεί την «καυτή πατάτα» των τελευταίων ημερών

Το σκάνδαλο Λιγνάδη έχει πάρει έκταση χιονοστιβάδας και κανείς δεν ξέρει μέχρι πού θα φτάσει όλο αυτό. Είναι το κλείσιμο ενός κύκλου ή η αρχή; Η ιστορία θα το δείξει. Στη θέση του συνηγόρου υπεράσπισης του γνωστού ηθοποιού - σκηνοθέτη κάθεται ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, γεγονός που εγείρει σχόλια, αντιδράσεις, αντιπαραθέσεις κ.ο.κ.

Και μπορεί ο Λιγνάδης να κρίθηκε προφυλακιστέος και να αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Τρίπολης, ωστόσο ο «παροξυσμός» του Κούγια καλά κρατεί με συνεχιζόμενες σκληρές δηλώσεις/ανακοινώσεις, που για πολλούς δεν στέκουν και δεν έχουν καμία απολύτως λογική συνέχεια ή συνέπεια.

Ουκ ολίγοι, μάλιστα, υποστηρίζουν πως ακόμη και αν κάποιος πίστευε στην αθωότητα του Λιγνάδη, μόνο και μόνο η εμπλοκή του κ. Κούγια περιπλέκει τα πράγματα και επιβεβαιώνει έμμεσα την ενοχή του. Αυτά βέβαια είναι στα χέρια των αρμοδίων και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και όλα θα μπουν στη σειρά τους.

 

Ο Κούγιας είναι καλύτερος ηθοποιός από τον Λιγνάδη;

Ωστόσο, τα σχόλια και η παραφιλολογία –ή μη– για τον γνωστό ποινικολόγο δεν εκλείπουν, καθώς το παρελθόν του κ. Κούγια μάς δημιουργεί υποψίες, τροφή για σκέψη, αμφισβήτηση και σχολιασμό κ.ο.κ. Κι αυτό γιατί πολλά επιβεβαιώνουν τους σύγχρονους ισχυρισμούς πολλών, που αναφέρουν με περίσσια ειρωνεία αλλά και βεβαιότητα πως «ο Κούγιας είναι καλύτερος ηθοποιός από τον Λιγνάδη», τονίζοντας μάλιστα πως ο ίδιος ο κ. Κούγιας το έχει αποδείξει περίτρανα και με μπόλικο θράσος αυτό ουκ ολίγες φορές. Μάλιστα, στη δήλωση του ποινικολόγου πως κάποιοι εξεπλάγησαν που τελικά ανέλαβε την υπόθεση Λιγνάδη, πολλοί απαντούν ακριβώς το αντίθετο, πως δηλαδή ήταν παραπάνω από αναμενόμενο.

Η νομική του καριέρα και τα ευτράπελα

Ας τα πάρουμε όλα με τη σειρά όμως. Αρχικά, να πούμε πως για πρώτη φορά ο Αλέξης Κούγιας απασχόλησε τη δημοσιότητα το 1978, ως συνήγορος του Βαγγέλη Ρωχάμη, ενώ έχει ασκήσει ποινική δικηγορία σε γνωστές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων η δίκη των σατανιστών, η δίκη του Αργύρη Σαλιαρέλη, η δίκη της βύθισης του «Σάμινα», η δίκη της οργάνωσης ΕΛΑ και της 17 Νοέμβρη κ.ο.κ.

Τον Δεκέμβριο του 2008 ανέλαβε την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού που πυροβόλησε θανάσιμα τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, ενώ ‒σύμφωνα με δηλώσεις του‒ έχει αναλάβει 11.500 δίκες, στις οποίες περιλαμβάνονται 5.000 κακουργήματα.

Έχει διαγραφεί μάλιστα μία φορά από το πρωτοβάθμιο συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Επίσης, το 2005 προέβη σε βιαιοπραγία, σε δημόσιο χώρο, εναντίον του ακτιβιστή Γρηγόρη Βαλλιανάτου, λόγω παλαιότερης διένεξης μεταξύ τους.

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας

Επιπλέον, ένα ακόμη φοβερό σκηνικό που πολλοί μπορεί να θυμάστε είναι όταν ο Αλέξης Κούγιας εξύβρισε και έφτυσε τον Πατρινό δημοσιογράφο Χρήστο Βεργανελάκη. Αφορμή αυτού πιθανόν στάθηκε το γεγονός ότι οπαδοί της Παναχαϊκής καταφέρθηκαν εναντίον του έξω από το γήπεδο στις 19/1/2011.

Ο κ. Κούγιας φημίζεται, θα λέγαμε, για την ευέξαπτη προσωπικότητά του και τα ξεσπάσματα εντός και εκτός δικαστηρίου, στα διάφορα τηλεοπτικά πλάνα αλλά και γενικά. Ποιος δεν θυμάται εξάλλου την άγρια κόντρα που είχε ξεσπάσει on air μεταξύ Κούγια - Χατζηνικολάου για τις εκλογές και τους ρομά.

Επίσης, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το πόσο έντονα είχε απασχολήσει το όλο story με την πρώην σύζυγό του Εύη Βατίδου και ο επεισοδιακός χωρισμός τους.

Κούγιας - Βατίδου: Ένας ονειρικός γάμος και ένα σκανδαλώδες διαζύγιο

Ο Κούγιας και η Βατίδου στον γάμο τους

Το 2001 το τότε ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου και όλα φάνταζαν πραγματικό παραμύθι. Φουλ ερωτευμένοι, με τα ταξίδια τους, με τις βόλτες τους, με τις βαρύγδουπες δηλώσεις παντοτινής αγάπης. Όλα ρόδινα… υπέρ το δέον, μάλιστα!

Παρ’ όλα αυτά, ο Αλέξης Κούγιας και η Εύη Βατίδου χώρισαν. Χώρισαν έξι χρόνια αργότερα (2007), έχοντας αποκτήσει και δύο παιδιά, με τον χωρισμό τους να θυμίζει κάτι από… Βατερλό. Και με μια πολύμηνη και άγρια δικαστική διαμάχη με αλληλοκατηγορίες, αγωγές, εκατέρωθεν μηνύσεις, συγκρούσεις για την επιμέλεια και τη διατροφή των παιδιών, το μοίρασμα της περιουσίας αλλά… και σκηνικά ξυλοδαρμού που μας έχουν μείνει αξέχαστα.

Η καταγγελία της Βατίδου και η… τακουνιά στον Κούγια

Στις κορυφαίες στιγμές αυτού του πολύκροτου διαζυγίου λοιπόν ανήκει η καταγγελία της Βατίδου τον Οκτώβριο του 2007 στο αστυνομικό τμήμα για ξυλοδαρμό από τον Αλέξη Κούγια, όπου το γνωστό μοντέλο έφτασε ξυπόλυτο και με σκισμένα ρούχα

 

Μια άλλη «μοναδική» στιγμή που μονοπώλησε τα κανάλια και τα μίντια γενικότερα είναι η επίσκεψη του Αλέξη –λίγους μήνες αργότερα– στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών αιμορραγώντας στο πρόσωπο αλλά και στο κεφάλι από χτυπήματα, τα οποία ‒όπως υποστήριξε τότε‒ προκλήθηκαν από το… τακούνι της πρώην συζύγου του.

Ο… ηθοποιός Αλέξης Κούγιας

Ένα ακόμη ξέσπασμα του Κούγια καταγράφηκε στον «αέρα» της εκπομπής «Ζούγκλα» με παρουσιαστή τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Μεγάλη έκπληξη δεν αποτέλεσε φυσικά το ότι ανέβηκαν οι τόνοι, μιας και ο γνωστός ποινικολόγος μάς έχει συνηθίσει σ’ αυτό.

Έκπληξη και σχόλια προκάλεσαν όλα τα άλλα, δηλαδή η εισβολή του Κούγια στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και το «θέατρο» που έπαιξε.

 

 

 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen ?? (@greekdramaqueen)

Ενδεικτικά λοιπόν, όλα τα παραπάνω έρχονται και «κουμπώνουν» με την υπόθεση Λιγνάδη και τα αχρεία σχόλια περί «επαγγελματιών ομοφυλόφιλων» ή τη δήλωση πως «δικαιολογημένα απασχολεί την κοινωνία η υπόθεση, γιατί είμαστε μια συντηρητική κοινωνία» και άλλα παρόμοια που μας κάνουν να εξοργιζόμαστε ακόμη περισσότερο. Ναι, είμαστε συντηρητικοί που κατακρίνουμε έντονα μια υπόθεση με κατά συρροή βιασμούς ανηλίκων.

Το τρελό της υπόθεσης είναι πως, πέρα από τη φρικιαστική αυτή υπόθεση και όλα τα παρελκόμενά της, τόσο ο Λιγνάδης όσο και ο συνήγορος υπεράσπισής του συνεχίζουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Τουλάχιστον, άνοιξε το ζήτημα αυτό και αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη δεν πρέπει να μπει «τελεία», ενώ το κίνημα #metooGR είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει πως κανένας Κούγιας, Λιγνάδης κ.ο.κ. δεν μπορούν να μας κλείσουν πλέον το στόμα. Στη σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση και στην παιδεραστία δεν δείχνουμε καμία ανοχή πια. Ο λόγος στη Δικαιοσύνη λοιπόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM