Τι απέγιναν οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Ιησού; (pics)

Ανέκαθεν ακούγονταν πολλές φήμες για όσους ηθοποιούς είχαν ενσαρκώσει το ρόλου του Ιησού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για κατάρα. 

Ωστόσο, μπορεί απλά να είναι μερικές τραγικές συμπτώσεις. Για αυτό το λόγο καλύτερα ας εστιάσουμε στο που κατέληξαν οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Ιησού.

  • Μαξ φον Σίντοφ - Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου (1965)

Ο Μαξ Φον Σίντοφ είχε το ρόλο του Χριστού στην υπερπαραγωγή «The Greatest Story Ever Told», η οποία θεωρείται μία από τις κορυφαίες όσον αφορά τη σκιαγράφηση της ζωής του Ιησού. Ωστόσο, ο Μαξ Φον Σίντοφ ήταν άθεος και δεν είχε καμία σχέση με θρησκείες. Μάλιστα, εμφανίστηκε και στην σειρά «Game of Thrones» στον ρόλο του Three-Eyed Raven. Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στις 8 Μαρτίου 2020.

  • Τεντ Νίλι - Jesus Christ Superstar (1973)

Το γνωστό μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» μεταφέρθηκε ως ταινία με πρωταγωνιστή τον Τεντ Νίλι. Για αυτή του την ερμηνεία ο ηθοποιός προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα και βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του και απέκτησε δύο παιδιά. Σήμερα ζουν στην Καλιφόρνια.

  • Ρόμπερτ Πάουελ - Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977) 

Ίσως η πιο γνωστή ταινία με θέμα τη ζωή του Ιησού, την οποία βλέπουμε κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα στις τηλεοράσεις μας. Ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι, διάλεξε για το ρόλο του Ιησού τον Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος μέχρι σήμερα είναι ο πιο δημοφιλής. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν είχε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία μέχρι τη στιγμή που υποδύθηκε το Χριστό. Ωστόσο, μετά την ταινία ανέφερε ότι πιστεύει στο Χριστό, ακόμα και ας μην επισκέπτεται συχνά την εκκλησία.

Προτού αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» παντρεύτηκε στο Μαρόκο την χορεύτρια Μπαμπς Λορντ. Στις 23 Νοεμβρίου 1977 απέκτησαν έναν γιο, τον Μπάρνεϋ, και το 1979 απέκτησαν μια κόρη, την Κέιτ. Σήμερα είναι 75 ετών και έχει μεγάλη αγάπη για τα ταξίδια με σκάφος ανά τον κόσμο. Ο ίδιος έχει πει: «Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού.

  • Γουίλεμ Νταφόε - Ο Τελευταίος Πειρασμός (1988)

Το 1988 ο Γουίλεμ Νταφόε πρωταγωνιστεί ως Ιησούς στην ταινία «Ο τελευταίος Παράδεισος» υπό τη σκηνοθετική ματιά του Μάρτιν Σκορτσέζε. Η ταινία βασίστηκε στο λογοτεχνικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για τον ηθοποιό, καθώς, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν για την πορεία του, εκείνη εκτοξεύθηκε. Μετά την ταινία, απέσπασε αρκετά σημαντικούς ρόλους και διέπρεψε καλλιτεχνικά. Ο 65χρονος ηθοποιός είναι σήμερα παντρεμένος με την Ιταλίδα Τζιάντα Κολονγκράντε και έχει ως χόμπι τη γιόγκα.

  • Τζιμ Καβίζελ - Τα πάθη του Χριστού (2004)

Ο Τζιμ Καβίζελ έγινε παγκοσμίως γνωστός από το ρόλο του ως Ιησούς Χριστός στην ταινία του Μελ Γκίμπσον. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν τόσο άτυχος που τον χτύπησε κεραυνός. Σήμερα είναι 51 ετώ και μαζί με τη σύζυγς του Κέρι είναι δυο ευσεβείς καθολικοί. Μάλιστα, ο ηθοποιός υπήρξε επίσημος δημόσιος ομιλητής σε θρησκευτικούς χώρους μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Τα Πάθη του Χριστού». Στις 19 Μαρτίου του 2005, ήταν εκπρόσωπος για το πρώτο Συνέδριο Καθολικών Ανδρών στη Βοστώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM