Αλκίνοος Ιωαννίδης: 8+1 τραγούδια του που μας ταξιδεύουν κάθε φορά (vids)

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης γεννήθηκε σαν σήμερα στη Αγλαντζιά Λευκωσίας στην Κύπρο το 1969.

Η μεγάλη καλλιτεχνική του οικογένεια - ο πατέρας του είναι ζωγράφος και ο αδερφός του ποιητής - αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο. Αν και αρχικά, ήθελε να σπουδάσει ντραμς, δεν τα κατάφερε καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος δάσκαλος στη Λευκωσία. Και κάπως έτσι σπούδασε κιθάρα. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι!

Τα πρώτα 20 χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε ένα προάστιο της Λευκωσίας. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, το 1989, έφυγε για την Ελλάδα προκειμένου να σπουδάσει με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Παράλληλα, πέρασε και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία όμως εγκατέλειψε λίγο αργότερα.

Το 1993 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ερμηνεύοντας το ρόλο του Μοσχίονα, στη Σαμία του Μενάνδρου. Το 1996 και πάλι στην Επίδαυρο ερμήνευσε το ρόλο του Απόλλωνα στην Άλκηστη του Ευριπίδη. Ακόμα, έχει εργαστεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Εκτός από το θέατρο, όπως είναι φυσικά γνωστό, ο Αλκίνοος ασχολήθηκε και ασχολείται και με τη μουσική. Κυκλοφόρησε αρκετά άλμπουμ με τραγούδια που το κοινό αγάπησε, αγαπά και θα αγαπά!

Από νωρίς, ο Ελληνοκύπριος τραγουδιστής ξεχώρισε για το ταλέντο του, την ιδιαίτερα μελωδική φωνή του, το ήθος, την προσωπικότητα του αλλά και την ευγενική παρουσία του.

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τις μεγάλες επιτυχίες του, τις οποίες και έχουμε συνδέσει με σημαντικά, ίσως, γεγονότα στη ζωή μας.

Κάθε συναυλία του μέχρι και σήμερα, πλημμυρίζει από κόσμο που τραγουδά μελωδικά τα πανέμορφα τραγούδια του. Να σημειωθεί επίσης πως χει συνεργαστεί με διάφορα σύνολα, όπως με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Κρατική Ορχήστρα της Ελλάδας. Επίσης έχει εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Θέατρο Λυκαβηττού, ενώ κατά καιρούς έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές.

Επιπρόσθετα, εκτός απ'την προσωπική του δισκογραφική δουλειά, έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές συναδέλφων του ως ερμηνευτής, συνθέτης, στιχουργός, ενορχηστρωτής και παραγωγός.

Αποτέλεσμα των συνεργασιών αυτών, αποτελεί ο δίσκος του Συνάντηση, που περιέχει 31 τραγούδια από συμμετοχές του σε άλλους δίσκους την περίοδο 1994-2006, καθώς και το Μπαξέ τσιφλίκι του Βασίλη Τσιτσάνη ερμηνευμένο από τον ίδιο τον Αλκίνοο και μέχρι τότε ανέκδοτο τραγούδι.

Πάμε να δούμε 8+1 τραγούδια του που αγαπάμε να ακούμε στο repeat μιας και μας ταξιδεύουν σε έναν άλλο μακρινό και παραδεισένιο κόσμο:

  • Ο Προσκυνητής

 

  • Ο κόσμος που αλλάζει

 

  • Με τόσα ψέματα

 

  • Παράκληση

 

  • Δεν Μπορώ

 

  • Όσα η αγάπη ονειρεύεται

 

  • Θα'μαι κοντά σου όταν με θες

 

  • Στην αγορά του Αλ Χαλίλι

 

  • Εκτός Τόπου και Χρόνου

 

Χρόνια πολλά αγαπημένε!


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM